Dolar

32,5498

Euro

34,9384

Altın

2.445,81

Bist

9.716,77

Şerhli satış yapılan köy arazilerine Ev müjdesi

“Şerhli Satış Yapılan Köy arazileri’’ kanun çerçevesinde arsa alan fakat 10 yıldır ev yapamayanlar için verilen ek süre de 31 Aralık’ta sona eriyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-21 19:01:08

Şerhli satış yapılan köy arazilerine Ev müjdesi

Durum böyle olunca bu yöntemle verilen süre zarfında ev yaparım umuduyla arsa sahibi olup da evini yapamayanlarla ilgili güzel bir ev müjdemiz var. https://karmod.com ziyaret ediniz.

Öncelikle resmi süreci özetlemekte yarar var. Bilindiği üzere 442 sayılı Kanunun Ek 13 üncü maddesi çerçevesinde mülga köy tüzelkişilikleri tarafından satışı yapılan ve Köy Yerleşme Alanı Uygulama Yönetmeliğinin 15'inci maddesi “Arsaların hak sahipleri adına tapuda tescili tarihinden itibaren (5) yıliçinde bina yapılmadığı takdirde, köy muhtarlığınca alınacak yargı kararı ile tapu iptaledilerek, arsa köy tüzel kişiliği adına tescil ettirilir.” hükmü gereği, tapu tesciltarihinden itibaren 5 yıllık süre geçmesine rağmen bina yapılmayan ve mülga köymuhtarlıklarınca herhangi işlem yapılmayan arsalarla ilgili Belediye tarafından yargıyoluna gidilmesi gerektiği, şeklinde bir kanun maddesi mevcut. Hal böyle olunca şerhli satış yoluyla mülga tüzel kişiliğinden arsa alıpta 5 yıl içersinde ev yapmayan vatandaşlar süre dolduğunda ciddi endişe içerisine düştüler. Büyük hayallerle ev sahibi olacağım ümidiyle aldıkları arsalar şimdi belediyelere mi devredilecekti?

Bu endişe içerisindeki vatandaşlarımızı bir nebze olsun rahatlatacak güzel bir haber Aralık 2017'de geldi. Ama bu da yeterli olmayacaktı. Verilen 3 yıl süre zarfında yine çok sayıda vatandaşımız evini yapamayacak ve sonunda aynı süreçle karşı karşıya kalacaktı.

Aralık 2017'de Torba Yasa ile gelen Köy arasalarıyla ilgili yeni düzenleme şöyleydi: Satışı yapılan taşınmazlara ilişkin olarak belirlenen süre içerisinde binalarını yapmayan ya da taksitlerini ödemeyen hak sahipleri ile 31/12/2020 tarihinden önce süreleri dolacak olan hak sahiplerine binalarını yapmaları veya taksitlerini ödemeleri amacıyla 31/12/2020 tarihine kadar ek süre verilecek. Bu süre içerisinde bina yapılmaması veya taksitlerin ödenmemesi durumunda, taşınmazlar köy tüzel kişiliği adına, tüzel kişiliğini kaybeden köylerde ise ilgili belediye adına tescil edilecek. Yine üç yıl içerisinde ev yapmayanın arsası Belediyeye devredilmesi kaçınılmazdı.

Müjdeli Ev haberi: 1 haftada prefabrik eviniz hazır

Torba yasa ile gelen ek sürenin dolmasına günler kala şerhli satışla köy arazisi satın alan vatandaşlara ev sahibi olmayı kolaylaştıracak çözüm müjdesi prefabrik evlerde lider marka Karmod'dan geldi. Endişeye kapılmayın, ev sahibi olmak için tanınan yasal ek süre bitmeden eviniz hazır.  Karmod uzmanlığımızla beğendiğiniz hayalinizdeki evi 3 ila 1 hafta içerisinde hazır hale getirelim, endişeden kurtulun. Yasal yoldan parasını ödeyerek sahip olduğunuz arsa üzerine bu fırsatı kaçırmadan prefabrik ev yaptırarak evinizi uzun yıllar sevdiklerinizle güvenle kullanın. Sahip olduğunuz arsanızı kısa sürede teslim edeceğimiz evinizle nesilden nesile güvence altına alın.

Farklı ustalarla uğraşmayın, Ev uzmanı yanınızda

Özellikle köy evi yaptıranların en büyük sorunu ev sahibi olana kadar çok sayıda farklı iş görecek usta bulmak için günlerce koşturarak zaman harcamak. Betoncu, duvarcı, sıvacı, tavancı, çatıcı, pencereci, kapıcı, çelik kapıcı, elektrikçi, sucu, fayansçı, boyacı, demirci gibi çok sayıda usta ile uğraşma sorununa son. Ev sahibi olmak için çok kısıtlı zamanınızı farklı ustaların peşinde koşturarak harcarken bu çök önemli ek süre fırsatını kaçırmayın. Prefabrik yapı tarzıyla ev kurulumunda uzman ekiplerle modern üretim bant sisteminde demonte olarak hazırlanan çelik evleri sadece bir kaç gün içerisinde kurulum yaparak teslim ediliyor. Kurulum tamamlanır tamamlanmaz köy muhtarınız veya ilgili belediye ile hemen iletişime geçerek arsanız üzerinde bulunan şerhi kaldırtabilirsiniz.

Çok sayıda modern ev tasarımı sizi bekliyor

Karmod ev size farklı olmanın güzel duygularını yaşatacak modern dış mimari tasarımı, sevdiklerinizle huzuru bulacağınız ferah geniş iç tasarımı ile beğenilerinize özel. Hayalinizdeki eve kısa sürede sahip olmak için fırsatı kaçırmayın. Her zevke hitap eden ev modellerimizle 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ev veya  üzeri evlere dilerseniz kapalı otoparklı model seçenekleriyle beraber çok kısa sürede güvenle sahip olabilirsiniz.

Uzun ömür, çevreye dost, enerji tasarruflu evler

Prefabrik yapı sistemi uzun ömürü, yapı güvenliği, enerji tasarrufu sağlayan modeliyle konut alanında son yılların en gözde tercihi. Yapı güvenliği statik hesaplamaları mühendislerce uzmanlıkla gerçekleştirilen Karmod hazır ev modelleri sizin ve sevdiklerinizin güvenliğine özel yapı teknolojisine sahip. Karmod evlerin yüksek yalıtımlı duvar ve çatı sistemleri klasik mimarideki ev modellerine göre fark edilir oranda enerji tasarrufu sağlar. Doğalgaz bulunmadığı bölgelerde klima veya soba ile ısıtma kolaylıkla gerçekleştirilmektedir. Isı köprülerine izin vermeyen yüksek yatılıtımı Karmod evi yazın serin kışın ise sıcak kılar.

Siz de şimdi çok cazip ev fiyatlarıyla ev sahibi olmak için acele edin, şerhli tapulu arsa üzerine kısa sürede ev yaparak haklarınızı güvence altına alın.

Haber Ara