Dolar

32,5458

Euro

34,9088

Altın

2.444,35

Bist

9.716,77

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kayıp kedi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kayıp kedi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 15:05:19

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kayıp kedi
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, 2.5 yaşında tekir cinsi kedi "Bella", kargo bölümünde kayboldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul'dan Emir Macit isimli öğrenci tekir cinsi kedisi "Bella" yı Gaziantep'e göndermek için Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı kargo bölümüne geldi.

Taşıma bedeli olan 95 TL'yi ödeyen ve Bella'yı kafesinde kargo görevlilerine teslim eden Macit, kedisini Gaziantep'ten teslim alacak eniştesi Sait Demirkıran'a da bilgi verdi.

İşlemleri tamamlayıp havalimanından ayrılan Macit, bir süre sonra kargo görevlilerince aranarak, kedisinin, uçağa konulurken kaçtığı, aramaların devam ettiğine ilişkin bilgi verildiğini kaydetti.

Havalimanına geri dönen Macit, 'TK7274 SAW GZT set ile sevk edilmek üzere 1.5 kilogram canlı hayvan kedi teslim alınmıştır. Kargo sevk edilmek üzere şut altına gönderilmiştir. Daha sonra uçak altından anons edilmiştir. Kafes boş olduğu söylenmiştir. Yaptığım araştırma sonucu kedinin kafesten çıktığı anlaşılmıştır' şeklinde hazırlanan tutanağın imzalatılmak istendiğini ifade etti.

Emir Macit, müdahale ederek tutanağı şöyle hazırlattığını aktardı:

'19.06.2015 Tarihinde TK7274 SAW GZT set ile sevk etmek üzere 1,5 kilogram canlı hayvan kedi kargo bölümüne teslim edilmiştir. Kafesin kapalı olduğu taraflarca teyit edilmiş fakat 22.00 civarında telefonla aranarak kedinin kafesten kaçtığı/kaybolduğu bilgisi verilmiştir. Olayın bilgilendirilmesine müteakip gelmiş olduğum havaalanında kedimin kaçtığı apron bölgesine geçişime izin verilmemiş ve kediyi bulma ihtimalim ortadan kaldırılmıştır. Yaşanan bu olay karşısında hukuki haklarımızın saklı kalması için işbu tutanakla olay kayıt altına alınmıştır.'

- Daha önce de uçmuş

Emir Macit, Bella'nın daha önce de uçakla yolculuk yaptığını ancak bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadığını belirterek, boş kafesi de görevlilerin önünde yere fırlatıp, üzerine bastırmasına karşın kapağının açılmadığını anlattı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki tüm çalışanlardan kedi gördüklerinde yetkililere bilgi verilmesinin istendiğini aktaran Macit, kedisinin kafesinin müdahale olmadan, kendi kendine açılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Emir Macit, kedisinin bulunması için olayla ilgili tüm yasal işlemleri başlatacağını belirterek, Bella'nın bulunmasını ümit ettiğini sözlerine ekledi.

Haber Ara