Dolar

32,5626

Euro

34,9365

Altın

2.444,38

Bist

9.716,77

Saad Hariri'nin Lübnan'a ne zaman döneceği belli oldu

Riyad'dan Paris'e geçen Lüban Başbakanı Saad Hariri'nin Lübnan'a ne zaman geçeceği belli oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-18 12:10:55

Saad Hariri'nin Lübnan'a ne zaman döneceği belli oldu

CNN Türk ekranlarında açıklama yapan Paris Temsilcisi Arzu Çakır Morin, Saad Hariri'nin 22 Kasım'da Lübnan'a döneceğini söyledi.

NEDEN 22 KASIM?

22 Kasım'ın Lübnan'ın bağımsızlık günü olduğu biliniyor.

NELER YAŞANDI?

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Riyad'da İran ve Hizbullah'ı eleştirerek istifa etmiş ve uzun süre bu ülkede gözaltında tutulduğu iddia edilmişti. Bu kapsamda Lübnan'a döneceğini sıklıkla tekrarlayan Hariri, zorla tutulduğu iddiaları gündemdeyken Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye geti. Sonra tekrar Riyad'a dönen Başbakan Hariri, burada istifası sonrası ilk kez el-Müstakbel kanalına konuşarak, Suudi Arabistan'da ev hapsinde tutulduğu iddialarına cevap verdi. Hariri, “Özgürüm” dedi ancak mülakat sırasında sürekli kendisine talimat veren kişiye baktı. O anlar kameralara böyle yansıdı:

59a09f60twitterhariri_1

MACRON'DAN DAVET

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretinin ardından Suudi Arabistan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi ve burada hem Veliaht Prens Muhammed bin Selman, hem de Lübnan'ın istifa eden Cumhurbaşkanı Saad Hariri ile görüştü. Macron, "Hariri ile ilgili resmi olmayan temaslarda bulunduk" dedi. Ardından Hariri'yi PAris'e davet etti.

HARİRİ PARİS'TE

Macron'un Paris'e dönmesinin ardından Fransa Dışişleri Bakanı, Riyad'daki temaslarını sürdürdü ve Saad Hariri de bu temasların ardından ailesi ile brilikte dün gece sularında Paris'e uçtu. 

Haber Ara