Dolar

32,5139

Euro

34,9187

Altın

2.436,58

Bist

9.716,77

S-400 teslimatı sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

S-400 Hava Savunma Sistemlerinin Türkiye'ye teslim edilmeye başlanmasının ardından ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-13 14:15:25

S-400 teslimatı sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Adalet Parkı açılışında konuştu.

S-400'lerle ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Zamanında Patriotların alımıyla ilgili talebi karşılanmamışsa elbette Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka arayışlara girecektir. Bu, Türkiye'nin kendi hakkı ve hukukudur" şeklinde konuştu.

SİSTEM TARTIŞMALARI

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sistem tartışmaları ile ilgili bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Biz öteden beri demokratik parlamenter sistemin Türkiye'nin koşullarına uygun olduğunu her ortamda dile getirdik. Parlamenter sisteme yönelik aksaklıklar olmakla birlikte toplumda genel bir kabul var. Başkanlık sistemi de tartışılabilir. Nasıl bugün tek adam rejiminin doğru olmadığını tartışabiliyorsak onu da tartışırız. Amerika'da başkanlık sistemi var. Orada başkanın yetkileri o kadar güçlü değil. Her tartışmaya açığız. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmalıyız. Bu demokratik parlamenter sistem olursa bu bizim beğendimiz, önerdiğimiz, savunduğumuz bir görüş olacaktır" diye konuştu.

Haber Ara