Dolar

32,5600

Euro

34,9289

Altın

2.440,85

Bist

9.716,77

Rusya, IŞİD'e katılmış vatandaşlarının çocukları için harekete geçti

Rusya'nın çocuk haklarından sorumlu temsilcisi Anna Kuznetsova, PYD kontrolündeki El Hol Kampı’nda anne veya babası IŞİD’e katılmış Rusya vatandaşı 10 çocuğun bulunduğunu, gerekli belgelerinin hazırlandığını ve tamamlandığında çocukların Rusya'ya getirileceğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-26 08:53:11

Rusya, IŞİD'e katılmış vatandaşlarının çocukları için harekete geçti

Rûdaw Rusya Temsilcisi Kamiz Şeddadi'ye konuşan Rusya Çocuk Hakları Ombudsmanı ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın çocuk haklarından sorumlu temsilcisi Anna Kuznetsova, Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kontroülndeki El Hol kampında Rusya vatandaşı 146 çocuk olduğunu açıkladı.

BAZILARI SURİYE DOĞUMLU

Anna Kuznetsova, annesi veya babası Rusya vatandaşı olan bu çocukların bazılarının Suriye'de doğduğunu, ülkeye geri getirilmeleri için belge hazırladıklarını söyledi.

484746Image1
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın çocuk haklarından sorumlu temsilcisi Anna Kuznetsova

PYD'LİLERLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Söz konusu çocukların geri getirilmesi için PYD temsilcileriyle görüştüklerini söyleyen Kuznetsova, Suriye'de doğan bebekler için prosedürün daha karmaşık olduğunu, mahkeme kararı, DNA testi gibi ayrıntılarla uğraştıklarını dile getirdi.

80 ÇOCUK VAR, 10'U RUSYA'YA GETİRİLECEK

Anna Kuznetsova, “Rusya'da doğan çocuklar için ise prosedür daha kolay işliyor. Belgelerinin fotokopisini istiyoruz ve iki haftada hazır oluyor. DNA tesi ve gerekli belgeleri hazır olan 80 çocuk var. Bunlardan 10'u yaklında geri getirilecek” dedi.

IRAK'TAKİ RUS ÇOCUKLARI

Rusya vatandaşı IŞİD'lilerin çocukları Irak'ta da bulunuyor. 2017 yılından bu yana Rusya makamlarının ortak çabalarıyla çocuklar ülkelerine geri getiriliyor.

Çatışma bölgelerindeki çocuklara yönelik bu faaliyetler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı doğrultusunda yürütülüyor.

Haber Ara