Dolar

32,5530

Euro

34,9365

Altın

2.443,22

Bist

9.716,77

Rusya’dan Amerika’ya Nükleer Tehdit

Rusya ve ABD arasında dünya gündemini yerle bir edecek gelişmeler yaşanıyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-24 16:22:13

Rusya’dan Amerika’ya Nükleer Tehdit

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Amerika'nın Almanya'daki üslerine yeni tür nükleer silahları konuşlandıracağı meselesi dünya gündemini meşgul ederken Rusya Amerika'yı “karşı tedbirler” uygulamakla tehdit etti. Bu durum Avrupa'da Soğuk Savaş dönemi silah yarışının başlayacağına dair korkuları yeniden canlandırdı.

Kremlin, Alman medyasında Amerika'nın bu ülkedeki nükleer silahlarını bir üst seviyeye taşıyacağı haberleri üzerine “ Avrupa'daki tansiyonu yükseltecek ciddi bir adım” açıklamasında bulundu.

Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada “Amerika'nın gerçeklikten giderek uzaklaşan bu adımları maalesef Avrupa'daki stratejik dengelerin değişmesine sebep olabilir” dedi.

Moskova ve Washington arasındaki karşılıklı açıklama savaşı Putin'in Suriye'deki savaşa son müdaleleri üzerine yeniden alevlendi. Amerika, Rusya'nın bu müdahelesini “yararsız” olarak nitelendirmişti.

Amerika'nın Avrupa'ya nükleer silah konuşlandırması meselesi her ne kadar gizliliğini korusa da detayların geçtiğimiz haftalarda sızdırılmış olduğu görülüyor.

Amerika, Almanya'nın batısındaki Büchel hava üssünde bulunan 20 adet nükleer silahını çok daha modern nükleer silahlarla değiştirmeyi planlıyor. Alman yayın organlarının aktardıklarına göre B61 bombalarının daha hassas olan B61-12'ler ile değiştirilmesi planlanıyor. Bu yeni tür, füze olarak da kullanılabilirken eski modeller hava atışı ile kullanılabiliyordu.

Rus ordusundaki bir kaynak ise “Mesele ele alınıyor. Nihai karar B61-12 taşıyan Alman Tornao savaş uçaklarının detaylı analizi yapıldıktan sonra verilecek” açıklamasında bulundu.

Haber Ara