Dolar

32,5145

Euro

34,9180

Altın

2.435,85

Bist

9.716,77

Ramazan’ın son cumasını, Mescid-i Aksa’da kılamadılar!

İsrail işgal güçleri, dün de terör estirdi. Ramazan’ın son cumasını kılmak için Mescid-i Aksa’ya ulaşmaya çalışan iki Filistinli gençten biri israil işgal güçleri tarafından şehid edilirken, diğeri de yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-31 16:11:57

Ramazan’ın son cumasını, Mescid-i Aksa’da kılamadılar!

buyuk_95

İşgal devleti İsrail'in, Müslümanların içinde bulunduğu dağınıklıktan yararlanarak Filistin halkı üzerinde estirdiği terör ve baskıları hızlandırdı. Dün de Ramazan'ın son cumasını Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen 2 Filistinli gençlerden biri işgal devleti güçleri tarafından açılan ateş sonucu şehid olurken, diğeri de yaralandı.

Beytlahim'in doğusundaki Dar Salah köyü yakınlarında bu sabah Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılmak için Kudüs'e girmeye çalışan Filistinli bir çocuk işgal güçlerince şehit edildi.
Yerel kaynaklar, Beytlahim'in doğusundaki Mezmurya kontrol noktasında görevli işgal askerlerinin Mescid-i Aksa'ya ulaşmak için Kudüs'e girmeye çalışan Filistinlilerin üzerine ateş açtı.
İşgal güçlerinin açtığı ateş sonucu 15 yaşındaki bir çocuğun göğsünden yaralandığı ve uzun süre yerde kan kaybettikten sonra şehit olduğu, bir başka gencin de yaralandığı kaydedildi.
Beytlahim'deki El-Hüseyin Hastanesi yetkilileri, Filistinli gencin hastaneye ağır yaralı olarak getirildiğini ve Abdullah Lüey Ğays isimli gencin kısa süre sonra şehit olduğunu bildirdi.
Hastane kaynakları, 21 yaşındaki Mümin Ebu Tabiş isimli gencin de işgal güçlerinin ateşiyle yaralandığını, El-Halil'deki El-Fevvar Kampı sakinlerinden olan gencin yarasının ağır olduğunu açıkladı.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin dikenli telleri aşarak Kudüs'e girmeye çalışan bir grup Filistinliye ateş açtığını belirtti.
İşgal güçlerinin bu sabah Ramazan ayının son Cumasını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen binlerce Filistinlinin Mescid-i Aksa'ya ulaşmasına engel olduğu kaydedildi.

İKİ YAHUDİ YERLEŞİMCİYİ YARALAYAN
FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİD OLDU

Öte yandan Kudüs kentinde bu sabah Filistinli bir genç bıçaklama eylemi gerçekleştirip iki Yahudi yerleşimciyi yaraladıktan sonra şehit oldu.
İşgalcilere ait Walla sitesi, Filistinli bir gencin Mescid-i Aksa'ya giden El-Vad Caddesi ile Han Ez-Zeyt Kapısı yolunun kesiştiği kavşakta bir Yahudi yerleşimciyi bıçakladığını ve ağır yaraladığını bildirdi.
Haberde, Filistinli gencin El-Mağaribe ve Eş-Şeref mahalleleri sınırlarında kurulu Yahudi Mahallesi'nde bir yerleşimciyi daha bıçakladığı belirtildi.
İşgalcilere ait site, her iki eylemden sonra işgal güçlerinin ateş ederek Filistinli genci şehit ettiğini yazdı.
Eylemin ardından işgal güçleri Eski Belde semti girişlerini kapatarak, Ramazan ayının son Cuma günü için Mescid-i Aksa'ya gelen cemaate kötü muamelede bulundu.
İşgal güçlerinin daha sonra Es-Sahira Kapısı yolunu açtığı ifade edildi.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

buyuk_96

 

Haber Ara