Dolar

32,5446

Euro

34,9355

Altın

2.444,08

Bist

9.716,77

Prens Selman televizyon kanalı açmak için harekete geçti

Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde oynadığı rol tartışılan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın yeni bir medya kurmak için harekete geçtiği iddia edildi. Kaşıkçı cinayeti ile sekteye uğrayan proje şimdi İngiltere'de hayata geçebilir.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-11 11:09:46

Prens Selman televizyon kanalı açmak için harekete geçti

Timetürk Çeviri

Suudi Arabistan Krallığı, Cuma günü yayınlanan bir rapora göre Kanadalı film ve Tv programcısı Shane Smith'den sempatik bir medya imparatorluğu kurma yardımını istedi.

Veliaht Prens Muhammed bin Salman, teklifi görüşmek üzere geçen Ağustos ayında Kızıldeniz'deki bir yatta Kanadalı Medya Genel Müdür Yardımcısı Shane Smith ile bir araya geldi.

KAŞIKÇI CİNAYETİ SEKTEYE UĞRATTI

Toplantı esnasında Prens Bin Salman, Shane Smith'den Katar'ın El-Cezire medya şirketi de dahil olmak üzere Suudi Arabistan'ın bölgesel rakipleriyle rekabet edebilecek medya şirketleri geliştirmesini istedi.

Ancak bu çaba, 2018 Ekim ayında Washington Post köşe yazarı Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da katledilmesi ile tamamen çöktü. Shane Smith ile olası bir ortak girişim hakkında yapılan görüşmeler o zamandan beri durdu ve ilerlemesi pek mümkün görünmüyor.

Shane Smith son olarak The Wall Street Journal'a Suudi Arabistan'da reform konusunda belgeseller hazırlamak için Suudi Araştırma ve Pazarlama Grubu ile olan anlaşmasını gözden geçirdiğini ifade etti.

Fakat Veliaht Prens Muhammed bin Salman'in yeni medya için hayali bitmiş değil, Selman şimdi İngiltere'de bulunan medya yöneticileri ile temaslarını sürdürüyor.

Kaynak: The Wall Street Journal

Haber Ara