Dolar

32,5025

Euro

34,8993

Altın

2.437,65

Bist

9.716,77

Pompeo'dan Brunson açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İzmir'de duruşması başlayan Brunson hakkında 'Türkiye'nin Brunson'ı serbest bırakması doğru karar olacaktır' açıklamasında bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-12 12:55:10

Pompeo'dan Brunson açıklaması

Amerikalı Rahip Brunson'un 12 Ekim'de yapılacak duruşmasından önce Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan açıklama geldi. Pompeo, Rahip Brunson'un serbest bırakılmasının Türkiye için doğru karar ve önemli bir adım olacağını söyledi.

Bakan "Brunson ve eşinin ABD'ye geri dönebilmesini umuyorum." dedi ve rahibin özgür bırakılmasının ABD-Türkiye ilişkilerinde önemli bir adım olacağını ifade etti.

Macaristan ziyareti dönüşünde değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rahip Brunson davası ile ilgili konuştu. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olması sebebiyle, yargıya müdahale edecek konumda olmadığını vurgulayan Erdoğan "Ben, demokratik bir Cumhuriyet, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanıyım. Dolayısıyla yargı ne karar verirse, o karara uymak zorundayım. O işin muhatabı olanlar da yargı kararına uymak zorundadırlar." şeklinde konuştu.

 

Haber Ara