Dolar

32,5025

Euro

34,8993

Altın

2.437,65

Bist

9.716,77

Peskov: Paris’teki Normandiya görüşmesinde kaderi değiştirecek kararlar alınmadı

Rusya Devlet Başkanı’nın Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Paris’te bir araya gelen Rusya, Ukrayna, Fransa ve Almanya’dan oluşan “Normandiya” dörtlüsünün liderlerinin görüşmesinde, kaderi değiştirecek kararlar alanmadığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-15 10:46:41

Peskov: Paris’teki Normandiya görüşmesinde kaderi değiştirecek kararlar alınmadı

Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Paris'te bir araya gelen Rusya, Ukrayna, Fransa ve Almanya'dan oluşan “Normandiya” dörtlüsünün liderlerinin görüşmesinde, kaderi değiştirecek kararlar alanmadığını söyledi.

Peskov, “Normandiya” formatında kader belirleyecek gelişmenin yaşanmadığını bildirdi.

Peskov Pervıy Kanal'a (Birinci Kanal) yaptığı açıklamada, “Uzun aradan sonra Normandiya formatı yenilendi mi? Evet, yenilendi. Kaderi belirleyecek gelişmeler elde edildi mi? Hayır” ifadesini kullandı.

Daha önce Peskov, görüşme katılımcılarının Paris'te uzun aradan sonra “Normandiya” formatındaki çalışmaları yenilemekten ve Ukrayna'nın güneydoğusundaki krizin çözüm yollarının bulunmasıyla ilgili gerçek çabalardan ibaret olan tek bir hedefe yöneldiklerini belirtti.

Peskov, bu yönde önemli adımların atıldığını fakat daha fazlasının yapılması gerektiğini kaydetti.

Rusya, Ukrayna, Fransa ve Almanya'dan oluşan “Normandiya” dörtlüsünün liderlerinin görüşmesi üç yıldır ilk kez 9 Aralık'ta Paris'te gerçekleşti.

Haber Ara