Dolar

32,5530

Euro

34,9365

Altın

2.443,22

Bist

9.716,77

Paris'teki sığınmacı kampı tahliye edildi

Paris'in kuzeyindeki Stalingrad ve Jaures metro istasyonları yakınındaki sığınmacı kampı tahliye edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-04 17:17:18

Paris'teki sığınmacı kampı tahliye edildi

Fransa'nın başkenti Paris'teki sığınmacı kampı polis tarafından boşaltıldı.

Sabah saatlerinde başlayan operasyonla, polis ekipleri, şehrin kuzeyinde Stalingrad ve Jaures metro istasyonları yakınındaki yaklaşık 3 bin sığınmacının kaldığı kampı tahliye ederek çadırları kaldırdı.

Köprü altlarında derme çatma çadırlarda kalan sığınmacılar, 80 otobüsle Paris etrafındaki 74 sığınmacı merkezine götürüldü. Sığınmacıların merkezlerde ne kadar kalacağı belirsiz.

Genellikle Afgan ve Sudanlı sığınmacıların yaşadığı kamp son haftalarda nüfusunu 2'ye katlamış ve hükümet sığınmacıları sokakta bırakmakla suçlanmıştı.

Calais'deki Jungle sığınmacı kampının tahliyesinden sonra da bazı sığınmacılar Paris'e gelmişti. Ancak Paris'teki sığınmacıların çoğunun İtalya'dan, Fransa'nın daha kolay sığınma hakkı verdiği düşüncesiyle geldiği biliniyor.

Paris'te sığınmacılar bu nedenle, Jungle kampındakilerin aksine Fransa'da kalmak isterken, birçoğu Fransa'nın kendilerini İtalya'ya geri göndereceğinden endişe ediyor.

İnsan hakları örgütleri, devletin herhangi bir imkan sağlamadığı kamplardaki insani şartlar nedeniyle sert eleştiriler yöneltiyordu.

Haber Ara