Dolar

32,5025

Euro

34,8993

Altın

2.437,65

Bist

9.716,77

Pandemi döneminde uzaktan eğitimin niteliğini artırmak üzere yola çıkan Abdulkadir Özbek, pandemide eğitim platformu kurdu

2020 yılının Mart ayında Türkiye’de ilk Covid 19 vakasının görülmesiyle birlikte eğitime verilen bir haftalık aranın ardından Türkiye uzaktan eğitimle tanıştı. Anaokulu seviyesinden liseye kadar tüm öğrenciler ve öğretmenler ekran karşısına geçerek eğitim öğretim gerçekleştirmeye çalıştı. Geçici olarak başlayan uzaktan eğitim pandeminin dünya genelinde devam etmesi sebebiyle hayatımızda uzun bir süre daha devam edecek gözüküyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-16 15:19:04

Pandemi döneminde uzaktan eğitimin niteliğini artırmak üzere yola çıkan Abdulkadir Özbek, pandemide eğitim platformu kurdu

16 yıldır eğitim alanında çalışmalar yapan ve 6 yıl önce teknoloji destekli eğitim yapmak üzere yola çıkan Vizyon Kolejinin kurucusu Abdulkadir Özbek, bu süreçte eğitimin tüm paydaşlarına somut eylem önerileri üretmek üzere Pandemide Eğitim Platformu ( PANDEP ) kurarak eğitimin niteliğini artırmak bir adım attı.

Pandemi Eğitim Platformunun ilk icraatı ise uzaktan eğitimde fırsat adaletsizliğini gidermek adına 1.500.000'a yakın internete ve bilgisayara erişimi olmayan öğrencinin eğitime devam edebilmesi için bir kıvılcım yakmak oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzaktan eğitim alamayan çocuklar için oluşturmaya başladığı EBA Destek Noktalarının sayısının artması için özel okullara ve velilerine çağrı yapan Özbek, okullarda ve evlerde kullanılmayan 2.el bilgisayarların ve tabletlerin okul aile birlikleri aracılığıyla toplanarak ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim edilmesini tavsiye etti. Youtube'a yüklediği Birlikte Bir Kıvılcım Yakmaya Var Mısınız? videosuyla geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen Özbek, toplanan bilgisayarlarla EBA destek noktalarının sayısının artmasına vesile olarak eğitimdeki fırsat adaletsizliğini gidermek adına adım atmak isteyen herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler ve uzaktan eğitim süreçlerinin daha nitelikli yürümesine katkı sağlamak isteyenler www.pandemideegitim.org sitesini ziyaret edebilir veya [email protected] adresine mail göndererek süreçlerin işleyişiyle ilgili daha detaylı bilgi alabilirler.

WhatsApp Image 2020-09-16 at 15.13.18

Haber Ara