Dolar

32,5433

Euro

34,9416

Altın

2.445,81

Bist

9.716,77

Pakistanlı Bakan Khan'dan İHH'ya ziyaret

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-19 17:40:49

Pakistanlı Bakan Khan'dan İHH'ya ziyaret
Pakistan Adalet Bakanı Zafarullah Khan, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın İstanbul'daki Genel Merkezi'ni ve İHH Kilis Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, Bakan Khan'ın Kilis'teki ziyaretine İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç eşlik etti.

Bakan Khan, İHH'nın Suriyeli muhacirler için yaptığı çalışmaları yerinde izledi. Bakan ve heyet, daha sonra ise İHH'nın Pakistan'daki partner kuruluşu olan Hubeyb Vakfı'nın destekleriyle hizmete giren ekmek fırınını gezdi.

İHH'nın mazlum halklar için yaptığı çalışmalar karşısında son derece mutlu olduğunu belirten Khan, şunları söyledi:

"Burada yaptığım görüşmelerde İHH'nın Pakistan tarafından yapılan yardımları nasıl ulaştırdığını gördüm. Burada bir birlik var. Zaten Müslümanlar bir vücudun parçası gibi, hepimizin birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Suriye çalışmalarında da herkes elinden geleni yapıyor. Pakistan olarak elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Adım adım büyüyeceğiz, damla damla çoğalacağız. Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Pakistan'daki ve tüm dünyadaki insanları yardım etmeye davet ediyorum. Pakistan halkının sevgisini Türkiye halkına getirdim. Pakistan ile Türkiye iki kardeştir. Yaşasın Pakistan, yaşasın Türkiye."

Bakan ve beraberindeki heyet daha sonra İstanbul'a geçerek, İHH Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu. Ziyarette, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Genel Başkan Vekili Yavuz Dede ve Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Oruç ile İzzet Şahin hazır bulundu.

Ziyarette Bakan Khan'a İHH'nın Pakistan çalışmaları ve Fael Khair ve İslam Kalkınma Bankası ile ortaklaşa Pakistan'a gönderdiği mobil sağlık kliniklerinin kapsamı anlatıldı. İstişarede Hubeyb Vakfı'nın Suriye faaliyetleri de konuşuldu.

Görüşme sonrası Yıldırım, Bakan Khan'a Mescid'i Aksa maketi ve hat tablosu hediye etti.

Haber Ara