Dolar

32,5527

Euro

34,9375

Altın

2.444,02

Bist

9.716,77

ÖNDER'de görev değişimi

ÖNDER'in 53. Olağan Kongresi'nde görev değişimi yaşandı. Kongrede Hüseyin Korkut görevi Halit Bekiroğlu'na devretti

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 13:54:58

ÖNDER'de görev değişimi

Dünya Bülteni'nin haberine göre;  İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) 53. Olağan Genel Kurulu ve 11. İmam Hatipliler Kurultayı, Cağaloğlu'ndaki Milli Türk Talebe Birliği Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kongredeki konuşmalardan sonra ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, görevi Halit Bekiroğlu'na devretti.

Korkut konuşmasında, Anadolu'nun farklı yerlerinden genel kurula gelenlere, 28 Şubat'tan sonra imam hatip okullarının önem kazanmasına ve yasakların ortadan kaldırılmasına öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Görevi, layıkıyla yerine getirecek kişilere devretmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Korkut, "Zor zamanlar, kolay zamanlar arkasında bugün milyonu aşan öğrenci sayısıyla, bin imam hatip lisesiyle ülkemizin geleceğe daha güçlü taşınması için misyon üstlenmiş, geleceğin teminatı, olarak hizmetlerine devam edecek. ÖNDER olarak geçmişten aldığımız zenginliğe geleceğe taşımak, son 13 yıldır yapılan reformları sahiplenmek ve geleceğe taşımak için mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Genel kurulda konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, imam hatip okullarının, memleketteki 150 yıllık medeniyet mücadelesinin ete kemiğe bürünmüş hali olduğunu belirtti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un yanı sıra İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün de genel kurula katıldı.

Programda İstanbul Fatih Sultan Mehmet Uluslararası İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan mehteran takımı marşlar icra etti.

Haber Ara