Dolar

32,4815

Euro

34,8683

Altın

2.436,30

Bist

9.716,77

Okullarda yüz yüze eğitim ertelendi mi? Ramazanda okullar kapandı mı? 8. ve 12. sınıf okula gidecek mi?

Okullarda yüz yüze eğitim ertelendi mi? Dün yapılan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca 'Kabine toplantısında alternatifli önerileri sunmuş olacağız.' demişti. Vatandaşlar da Kabine Toplantısı'nda alınacak yeni tedbirleri merak etmeye başladı. Peki Ramazanda 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitim ertelendi mi? Ramazan okullar kapandı mı? İstanbul'da yüz yüze eğitim ertelendi mi? 8. ve 12. sınıf okula gidecek mi? Bu soruların yanıtı Kabine Toplantısı sonrasında belli olacak. Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri açıklayacak. Gelişmeleri aktartmaya devam edeceğiz.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-13 15:51:39

Okullarda yüz yüze eğitim ertelendi mi? Ramazanda okullar kapandı mı? 8. ve 12. sınıf okula gidecek mi?

Okullarda yüz yüze eğitim ertelendi mi? Kademeli normalleşme sonrası vaka sayılarında hızla artış oldu. Dün yapılan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca  'Kabine toplantısında alternatifli önerileri sunmuş olacağız.' açıklamasında bulunmuştu. Vatandaşlar da Kabine Toplantısı'nda alınacak yeni tedbirleri merak etmeye başladı. Peki 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitim ertelendi mi? Okullar kapandı mı? İstanbul'da yüz yüze eğitim ertelendi mi? 8. ve 12. sınıf okula gidecek mi? Bu soruların yanıtı Kabine Toplantısı sonrasında belli olacak. Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri açıklayacak. Gelişmeleri aktartmaya devam edeceğiz.

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM ERTELENDİ Mİ?

Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında buügün toplandı. Toplantıdan çıkacak karalar Türkiye'de tüm kesimi yakından ilgilendireceğe benziyor. Vaka sayılarında yaşanan artış sonrası tam kapanmanın da masada olduğu değerlendiriliyor. Okullarda eğitimlerine devam eden öğrenciler de okullarda yüz yüze eğitim ertelendi mi? Ramazan'da okullar kapandı mı? sorularını sormaya başladı.Eğer Ramazan için alınacak bir tam kapanma durumunda okullarda da eğitime ara verilmesi bekleniyor. Ancak şu anda alınmış resmi bir karar bulunmuyor. Yeni kısıtlama kararları Kabine Toplantısı sonrası belli olacak. 

RAMAZANDA OKULLAR KAPANDI MI?

Ramazan ayı için ek tedbirlerin alınacağı konuşuluyordu. Kabine Toplantısı ile Türkiye'de alınacak yeni tedbirler masaya yatırılacak. Yüz yüze eğitime devam eden binlerce öğrenci de Ramazanda okullar kapandı mı? sorusunu sormaya başladı. Ramazan ayına okulların durumuna dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Okulların kapanıp kapanmayacağı Kabine Toplantısı sonrasında belli olacak.

8. VE 12. SINIFLAR OKULA GİDECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde okulların durumuna dair açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Selçuk "Okullar tamamen kapanacak mı?" sorusuna şöyle yanıt vermişti: "2 Mart'tan itibaren yerinde karar dönemine geçilmişti. Valilikler tedbirlerini iller seviyesinde alıyor. 9 il hariç ortaokul ve liseler eğitim öğretimde bir kapanma söz konusu oldu. Yalova, Eskişehir gibi ilkokullarda da kapanma oldu. İller kendi durumunu dikkate alarak ona göre karar verme sürecini hayata geçiriyorlar."

BAKAN KOCA AÇIKLADI: EK TERBİRLER ALINACAK MI?

Günlük vaka sayılarının 50 binin üzerine çıkması nedeniyle tam kapanma ya da farklı önlemlerin söz konusu olup olmadığı sorusuna Koca, şu yanıtı verdi: "Bilim Kurulu bugün bu çerçevede, 'Ramazan'ın başlamasıyla birlikte ne gibi tedbirler alınabilir, önerilerimiz neler olabilir' diye genel, kapsayıcı bir şekilde öneri anlamında alternatifli hazırlıklı yaptı. Yarın Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında kabine toplantısı var. Kabine toplantısında alternatifli önerileri sunmuş olacağız ve Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüklerini tensipleri halinde açıklarlar."

RAMAZAN AYINDA TAM KAPANMA OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası muhabirin sorduğu "Bilim Kurulu'nun tam kapanmaya ilişkin önerisi nedir?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Sayın Cumhurbaşkanımız 'Ramazan ayını dinlenerek, ramazan sonrasını daha düşük vakayla devam ettirelim.' ifadesini kullanmıştı. Bilim Kurulu da öneri anlamında alternatifli yaklaşımlarını ortaya koydu. Yarın ben bunu kabine toplantısında sunmuş olacağım. Kabinede tartışılacak alternatifleriyle. Sonuçta bilim insanı olarak sizin söyledikleriniz farklı olabilir ama toplumun sosyolojik, psikolojik, ekonomik yapısı da var. Bu dengeyi kurarak, bir iradenin karar vermesi gerekiyor. Alınacak kararlar, tartılarak, bütün bu dengeler gözetilerek

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milyonlarca öğrenci yaz tatilini dört gözle bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yazın için telafi dersler yapılacağını açıklaması ile öğrenciler ve veliker yaz tatilinin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında şunları söyledi: "2 Temmuz'a kadar okullar açık olacak. Ara tatili biliyorsunuz kaldırdık. 2 Temmuz tarihi diyelim ki başka bir durum oluştu elbette değişebilir. Şu andaki durum 2 Temmuz'dur. Yaz tatilinde ihtiyaç duyulan gruplarda çeşitli gençlik merkezlerinde veya kurumlarımızda çocuklarımızın eğitimini yaz boyunca da hem yüz yüze hem televizyondan devam edeceğiz."

Haber Ara