Dolar

32,5433

Euro

34,9416

Altın

2.445,81

Bist

9.716,77

Öğretmenlerimiz başımızın tacı

Öğretmenlerle bir araya gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 'Öğretmenleri eli öpülesi insanlar olarak görüyor, baş tacı ediyoruz.' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-02 20:39:24

Öğretmenlerimiz başımızın tacı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıçöğretmenlik mesleğini kutsal bilen bir anlayışa sahip olduklarını söyledi ve öğretmenlerin hayatımıza yön veren insanlar olduğunu belirtti.

Öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, “Böylesine ulvi bir mesleğin mümessili olan siz öğretmenleri eli öpülesi insanlar olarak görüyor, baş tacı ediyoruz” diye konuştu.

Erciyes-Kardanadam Tesislerinde KAYMEK bünyesindeki öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, tüm öğretmenleri önder ve örnek insanlar olarak tanımladı. Öğretmenlerin toplumu bilinçlendiren insanlar olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, bilgi çağının olumsuzluklarına da dikkat çektiği konuşmasında “Bilgi çağında hepimizin kendimizi yetiştirmesi ve etrafını aydınlatması gerekir; ancak bilişim çağının hastalıklarından da hepimiz korunmalıyız” dedi ve “Sizler bu kocaman ailenin içinde en önemli birim olduğunuzu unutmayın. 16 ilçemizde çok güzel hizmetler veriyorsunuz. Ailemizle gurur duymalıyız ve dayanışma içinde hizmetlerimize devam etmeliyiz” mesajını verdi.

Aile hekimlerinin değerini bilelim

Down sendromlu, otistik ve diğer gelişim bozukluklarına sahip bireyler ile ailelerinin sorunlarının tespiti ve çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulan Araştırma Komisyonu üyelerinin katılımıyla Kayseri'de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gelişim bozukluğunun erken teşhisini mümkün kılan aile hekimliği müessesesinin önemini vurguladı. Başkan Memduh Büyükkılıç, “Bir konu önemsendiği takdirde sorunların aşılması için adım atılır” dedi.

Hizmetlerimizi artırmaya çalışıyoruz

Kayseri'de sorunların dayanışma içinde çözüldüğünü ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri'deki kurumların birbirlerine sahip çıktığını söyledi. Konuşmasında özel çocuklarla ilgili aile hekimliği müessesesinin çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Aile hekimliği ile bu tür gelişim bozukluğu olan çocukların erken teşhisi mümkün oluyor. Yerel yönetimler olarak sivil topluma destek çıkıyor ve hayırseverlerimizle birlikte özel çocuklar için rehabilitasyon ve eğitim merkezleri yapılmasına yardımcı oluyoruz. Bunların yanında yerel yönetimler olarak bizler de daha fazlasını yapma yönünde irade gösteriyoruz. Özel çocuklarımızla ilgili çalışmalarımız kamuoyu tarafından takdir görmekte; ama bunları yeterli görmüyor hizmetlerimizi artırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Haber Ara