Dolar

32,5530

Euro

34,9365

Altın

2.443,22

Bist

9.716,77

O başörtü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 14:49:07

O başörtü

16 yıl önce o başörtüsü direnişinin ön cephesinde Merve Kavakçı, arkasında ise Ravza Kavakçı vardı.

Ki başörtüsü, Kavakçı ailesinin iki kuşak omuzladığı ve onur duyduğu bir mücadeleydi.

Anne Gülhan Kavakçı Erzurum Üniversitesinde öğretim görevlisiyken, çok sevdiği mesleğinden ve kendisini çok seven öğrencilerinden tamda bu sebepten dolayı uzaklaştırılmıştı.

Aile o günlerde sahip oldukları üç kız çocuğunun eğitimini Türkiye'deki mevcut şartlara göre gerçekleştiremeyeceklerini anlayınca, Amerika'nın Dallas Eyaletine hicret etmişlerdi.

Baba Yusuf Ziya Kavakçı bir din âlimiydi ve hicret ettiği mekânı ilim merkezine çevirmekte gecikmeyerek Dallas'ta İslam Merkezi Kurdu. Bir yandan kızlarının eğitimini sağlarken diğer yandan yüzlerce gencin manevi dünyasına ışık tutarak sayısızı talebe yetiştirdi.

Büyük kızları Merve Kavakçı bilgisayar mühendisliği üzerine tahsil görürken, aynı zamanda aileyi taçlandırarak Hafızlığını tamamladı.

Ve gün geldi Merve Kavakçı yolu Necmeddin Erbakan ile kesişerek kendisini siyasi yapılanmanın içerisinde buldu. Hem manevi hem de akademik eğitimi ile partinin dış ilişkilerinde oldukça başarılı çalışmalara imza attı..

Erbakan Hoca'nın; ülkede uzun yıllardır yaşanan ve artık bir zulme dönüşen başörtüsü yasağını ortadan kaldırmak için yegâne çözüm olarak gördüğü Meclis vekilliğinde Merve Kavakçı tam puan aldı.

Zira Erbakan Hoca onun aileden aldığı inanç ve mücadele ruhu ile bu önemli vazifeyi hakkıyla taşıyacağından emindi.

Nitekim öylede oldu.

Merve Kavakçı vekil seçilince ortalık toz duman oldu. Onun onurla kuşandığı kimliğini, başörtüsünü meclise sokmamak için akla gelebilecek en aşağılık çarelere tevessül edildi.

Suçlama, hakaret, tehdit, itibarsızlaştırma, ailesine ve çocuklarına saldırı, iftira..

En yakın şahitlerinden birisi olarak yaşananları hatırladığımda kanımı donduran daha nice akıllara zarar alçakça entrikalar..

Merve Kavakçı uğradığı linç girişiminde pek çok ”gelelim, sahiplenelim meclisin etrafını kuşatalım” gibi sözleri ve öfkeleri yatıştırmış, kimseyi gerginliğe sürüklemeden Yaratanına sığınarak o zorlu zamanların üstesinden gelmiştir.

Sevenlerinin duasını, ailesi ve kardeşi Ravza'yı her an yanı başında bulmuştur.

Ravza bir kardeş değil onu sarmalayan bir dünya gibiydi.

Tedirgin bakışlarla annelerine olacakları anlamaya çalışan İki küçük çocuğu, doksan yaşındaki anneanneyi kapı komşularından tutunda okuldaki küçücük çocukların saldırısına karşı gencecik yaşına rağmen çepe çevre kuşattı.

Hasılı..

16 yıl önce başörtüsü mücadelesinin ciddi anlamda dünyaya duyurulması ve bu zulmün son bulması için Kavakçı ailesinin tüm üyeleri ağır bedeller ödedi.

Ama ille da Ravza kavakçı..

Tanıdığım en güzel dost, en vefalı kardeş ve cesur bir Müslüman.

Eşi Osman Kan'ın manevi desteği ile ailesini tüm olumsuzluklara karşı bir kale gibi ören Ravza Kan Kavakçı, her türlü saldırıya karşı göğsünü siper ederek ablasını ve çocuklarını adeta bağrında himaye etti.

Merve Kavakçının başında meclise sokulmak istenmeyen ancak “verilen sözün yere getirilmesinde” başrol oynayan, uğrunda ağır bedeller ödenen başörtüsü şimdi artık mecliste ve bu kez kardeş Ravza Kavakçı'nın başında.

Aynı iki görüntünün arasında kalan zamanı düşündüğümde duygu yüklü hatırlara uzanıyoru zihnim.

Ama her şeye rağmen eminim ki dostum Ravza Kavakçı tıpkı öncesinde olduğu gibi şimdi de kendisine verilen sorumluluğu gerektiği gibi taşımasını bilecek ve başaracaktır. Hak ve adaletin meclisteki en yüksek sesi olacaktır

Kavakçı Ailesi vazifeyi tamamlamıştır.

Yıllar önce “verilen söze” istinaden başörtüsü ile mecliste temsil yetkisinin gereğini yerine getirmiştir.

Şimdi ise sıra haksız yere zulme uğratılan ve vekâletimizi yerine getirmesine engel olunan yetkinin geri verilmesindedir.

Elbette ki seçmen 16 yıl önce kendi iradesi ile seçtiği vekilin haklarının iadesi beklentisini bu başarının gölgesine itmeyecektir

Benim tanıdığım Kavakçı ailesi, kızlarının özlük haklarının geri verilmesine zerrece tenezzül etmeyeceği halde bu seçmen olarak bizim asla vazgeçmeyeceğimiz hakkımızdır.

Haber Ara