Dolar

32,5452

Euro

34,9373

Altın

2.444,02

Bist

9.716,77

Nijer'de Amerikalı bir misyonerin kaçırıldığı duyuruldu

Nijerli yetkililer, motosikletli ve AK-47 saldırı tüfekleri olduğu belirtilen altı silahlı kişinin Nijer'in güneyindeki kırsal bir köyde bulunan Amerikalıyı evinden kaçırdığını duyurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı Nijer'de bir Amerikan vatandaşının kaçırıldığını doğruladı, ancak daha fazla ayrıntı vermedi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-27 20:38:31

Nijer'de Amerikalı bir misyonerin kaçırıldığı duyuruldu

Reuters'in haberine göre, Nijer'in Nijerya sınırı yakınlarında deve, koyun ve kümes hayvanları besleyen ve mango ağacı yetiştiren 27 yaşındaki Philip Walton'u kaçıran silahlı grup, Walton'un eşini, kızını ve erkek kardeşini Massalata köyündeki evlerinde bıraktılar.

Batı Afrika'nın Sahil bölgesindeki Nijer'de El Kaide ve IŞİD bağlantılı gruplar tarafından saldırılar gerçekleşiyor.

2017'de Nijer'de bir pusuda 4 ABD askeri öldürülmüştü.

Kaynaklar, Walton'un ABD hükümeti veya ABD bağlantılı herhangi bir kuruluş için çalışmadığını söyledi.

Fransız AFP haber ajansına göre ise Philip Walton, bir yıldır Massalata bölgesinde misyoner olarak yaşıyor ve çalışıyordu.

 

Vali Lele: Sık sık develerini dolkaştırırdı

Yakındaki Birnin Konni kasabasının valisi İbrahim Abba Lele ise, Walton'un bir yıldan az bir süredir Massalata'da yaşadığını söyledi. Lele, “develerini sık sık çevredeki çalılıklarda dolaştırırdı. O kadar açığa çıkmış ki, kimse haberi olmadan kaçırıldı” dedi.

Polis kaynaklarına göre ise, faillerin Fulani etnik grubundan göründüğünü ve Hausa ve biraz İngilizce konuştuklarını söyledi. Walton ile birlikte evden ayrılmadan önce para istediler ve evi aradılar.

Nijer'deki saldırılar genellikle Mali ve Burkina Faso'yu çevreleyen batı bölgesi ile sınırlı, ancak bu yıl içinde tecavüz olayları oldu.

Ağustos ayında silahlı kişiler, başkent Niamey'den sadece 65 km uzakta bir zürafa bakım yerinde altı Fransız işçiyi, bir Nijeryalı rehberi ve bir sürücüyü öldürdü.

Mali, Burkina Faso ve Nijer'deki silahlı gruplar tarafından en az altı yabancı rehine tuttuğu kaydedilirken, son yıllarda milyonlarca dolar fidye ödemesi topladılar. ABD hükümeti sık sık diğer sözkonusu ülkeleri ödeme yapmakla eleştiriyor.

Haber Ara