Dolar

32,5246

Euro

34,9220

Altın

2.434,05

Bist

9.716,77

New York Times: ABD'li General Funk, 'Türkiye'ye karşılık veririz' dedi

Önceki gün Menbiç'teki PYD mevzilerinde görüntülenen ABD Komutanı Korgeneral Paul E. Funk'ın, Erdoğan'ın 'Menbiç'e geleceğiz sözlerine karşılık olarak 'Menbiç'ten çıkmayacağız' dediği aktarılmıştı. New York Times gazetesinin haberine göre ABD'li generel burada yaptığı konuşmada 'Türkiye'ye karşılık veririz' ifadesini de kullandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-09 15:45:09

New York Times: ABD'li General Funk, 'Türkiye'ye karşılık veririz' dedi

ABD öncülüğündek Uluslararası Koalsyon'un en üst düzey komutanı Korgeneral Paul E. Funk ve Koalisyon'un özel operasyonlar komutanı Tümgeneral Jame Jarrard, ABD Basını'yla birlikte Menbiç'teki ABD askerler ve PYD'nin ana gövdesini oluşturduğu DSG mevzlerini denetledi.

Koalsyon Sözcüsü Albay Ryan Dllon da Funk'ın ziyaretini Twitter'dan duyurudu. Assocated Press'in haberine göre ABD'nin buradaki askeri varlığının gerginlği azaltma amaçlı olduğunu belirten Funk şöyle dedi:

"Kimse yapamazken onlar Rakka'yı ger aldı. Bence bu onlara masada bir sandalye kazandırdı. Biz IŞİD'in kalıcı yenlgisinin sürmesini sağlama alma amacıyla bu bölgedeyiz."

Funk, "Türkye'nin tehditlerinden çekinip çekinmediğine" ilişkin soruyu da "Endişelenmiyorum. Benim iş tanımımda endişelenmek yok. Benim işim savaşmak" şeklnde yanıtladı.

ABD'li Tümgeneral Jamie Jarrard ile Menbiç Askeri Konseyi komutanı Muhammed Ebu Adil:

1032158841

NEW YORK TIMES MUHABİRİ: FUNK 'TÜRKİYE'YE KARŞILIK VERİRİZ' DEDİ

Ziyareti izleyen New York Times muhabiri Rod Nordland, Tümgeneral Jame Jarard'ın "Burada konumlanmamızdan gurur duyuyorum ve bunu herkesin bilmesin istiyorum" diye konuştuğunu yazdı. Nordland, "eğer Türkiye'ye yönelik mesaj hala açık değilse yanındaki Korgeneral Paul Funk konuyu daha da açtı" dedi ve generalin şu sözlerini aktardı: "Bizi vurursanız, agresif şekilde karşılık veririz. Kendimizi savunacağız.

 New York Times haberi Twtter'da paylaşırken bu sözlerin Türkye'nin tehditlerine yönelik olduğunu söyledi.

Haber Ara