Dolar

32,3858

Euro

34,7919

Altın

2.405,90

Bist

10.158,76

Netanyahu'nun oğlunun ses kaydı ortaya çıktı!

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun oğlu bir striptiz kulübünden çıkarken 'babasının doğalgaz anlaşmasıyla ilgili' arkadaşına hava attı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-09 10:19:22

Netanyahu'nun oğlunun ses kaydı ortaya çıktı!

TIMETURK | ÇEVİRİ

The Guardian'ın İsrail Television kanalından aktardığı habere göre Netanyahu ailesinin zengin işadamlarıyla yaptığı son anlaşmalardan biri ifşa oldu. Buna göre Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'nun arkadaşına, “Benim babam senin babanla inanılmaz bir anlaşma imzaladı” derken alınmış bir ses kaydı basına servis edildi.

AVUKATI ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

Başbakan'ın avukatı ise "doğalgaz milyarderi ile yapılan 20 milyar dolarlık bir anlaşmayı" ifşa eden ses kaydını engellemeye çalıştı.

STRİPTİZ KULÜBÜ ÇIKIŞINDA KAYDEDİLDİ

Konuşmanın kaydının bir striptiz kulübünün çıkışında alındığı iddia edildi. Habere göre tapelerde Yair Netanyahu ve doğalgaz zengini Tamar doğalgaz sahalarının sahibi Isramco firmasının ortağı Kobi Maimon'un oğlu Ori Maimon var. Bir striptiz kulübünden diğerine giden ikilinin yanında ise hükümetin verdiği koruma ve şoförün olduğu aktarılıyor.

"BENDEN 400 ŞİKELİ Mİ ESİRGİYORSUN"

İki arkadaş kulüpten çıkarken 400 şikel yani 116 dolar için tartıştığı ve Yair'in arkadaşına, “Kardeş, beni incitiyorsun. Babam senin baban için inanılmaz bir anlaşma imzaladı kardeş, bunun için çarpıştı, Knesset'te mücadele etti” dediği öne sürülüyor. Ses kaydının devamında ise, “Kardeş, babam sizin için 20 milyar dolarlık anlaşma imzaladı ve sen benden 400 şikeli esirgiyorsun öyle mi?” dediği aktarılıyor.

NETANYAHU ZORLANACAK

Kaydın ise 2015 yılında yani İsrail'in yeni bulunan doğalgaz yatakları ve bunların çıkarılması hakkıyla ilgili politik tartışmaların ortasındayken çekildiği ortaya çıktı. Ses kaydının şimdilerde servis edilmesinin Bernjamin Netanyahu'yu hakkında açılan davalarda zorlayacağı ifade ediliyor.

 

Haber Ara