Dolar

32,5557

Euro

34,9319

Altın

2.445,29

Bist

9.716,77

Nasrallah: İdlib'de uzlaşma da olsa Suriye'de kalacağız

Lübnan Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah, Aşura anmaları sırasında yaptığı açıklamada, “İdlib'de uzlaşma da olsa Suriye'de kalacağız.” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-20 17:21:08

Nasrallah: İdlib'de uzlaşma da olsa Suriye'de kalacağız

Timetürk Çeviri

Lübnan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah bir televizyon konuşmasında “bir sonraki uyarıya” kadar Suriye'de kalacaklarını belirtti.

“İDLİB ANLAŞMASI DOĞRU YAPILIRSA SURİYE SÜKUNETE VARIR”

Nasrallah, Rusya ve Türkiye arasında Suriye rejiminin İdlib'e bir operasyon yapmasını önlemek için gerçekleştirdiği anlaşmayı kastederek “İdlib'te uzlaşma da olsa orada kalacağız” dedi. "İdlib anlaşmasıyla birlikte şayet her şey doğru yapılırsa, Suriye'nin büyük bir sükunete varabileceğini tahmin ediyoruz, somut bir şekilde artık cepheler olmayacak” diye konuştu.

AŞURA DOLAYISIYLA KONUŞTU

Hz. Hüzeyin'in ve onun oğulları, yeğenleri ve akrabaları olmak üzere Ehl-i Beyt'ten birçok kişinin şehit edilmesinin yıldönümü “Aşura” vesilesiyle konuşan Nasrallah “Bizim oradaki varlığımız bir gerekliliğe ve Suriye liderliğinin rızasına bağlıdır” diye ekledi.

Hizbullah Suriye savaşına 2013 yılında resmen dahil oldu. Esed rejiminin yanında IŞİD ve Suriyeli muhaliflere karşı savaşan Hizbullah'ın şimdiye kadar 1665 civarında kayıp verdiği iddia ediliyor. Esed rejiminin kontrolü eline alması ile ilgili de konuşan Nasrallah, "Doğal olarak cephelerdeki sakinlik ve tehditlerdeki gerileme halihazırdaki sayıya etki edecektir” dedi.

Kaynak: i24news.tv

 

Haber Ara