Dolar

32,5600

Euro

34,9289

Altın

2.440,85

Bist

9.716,77

Naci Bostancı'dan yedek milletvekilliği açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, teklifin içerisinden tamamen çıkarılan yedek milletvekilliği ile ilgili açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-28 13:46:38

Naci Bostancı'dan yedek milletvekilliği açıklaması

AA'nın haberine göre Bostancı, AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti ve MHP'nin mutabakatıyla hazırlanan anayasa değişiklik teklifinin maddelerinin TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşüldüğünü anımsattı.

"Yedek milletvekilliği" düzenlemesinin tekliften çıkarılmasına ilişkin bir soru üzerine Bostancı "Komisyondaki müzakereleri ve toplumdaki tartışmaları dikkate alarak birtakım değişikliklerin yapılması işin tabiatı, icabıdır. Yedek milletvekilliği meselesini de bu bağlamda görmek gerekir." diye konuştu.

Bostancı, "Anayasa değişiklik teklifinde daha fazla değişiklik bekleniyor mu? soruna karşılık, AK Parti ile MHP'nin mutabakatının belli olduğunu dile getirdi.

Mutabakat dışında, toplumdaki tartışma ve müzakerelere karşı hassasiyetin sadece AK Parti'nin değil MHP, CHP ve komisyondaki HDP'nin de görevi olduğuna dikkati çeken Bostancı, tartışmaları dikkatle takip edip değerlendirdiklerini vurguladı.

Haber Ara