Dolar

32,5246

Euro

34,9220

Altın

2.434,05

Bist

9.716,77

Mutasyonlu virüs Türkiye'de hangi illerde görüldü? 2 şehirde İngiltere virüsü!

Koronavirüs için konuşulan konuların başında, mutasyona uğrayacağı söyleniyordu. Biteceği düşünülen virüsün mutasyona uğraması büyük bir paniğe sebep oldu. İlk olarak İngiltere'de görülen ve ölüme sebep olan virüs, ülkemizde de görüldü. İlk mutasyonlu virüsün belirlenmesinin üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamada bulundu. Peki ama mutasyona uğrayan koronavirüs şu an hangi illerde? Hangi şehirlerde mutasyonlu virüs var? İstanbul, Ankara ve İzmir'de mutasyonlu virüs bulunuyor mu? İşte merak edilen detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-02 11:21:29

Mutasyonlu virüs Türkiye'de hangi illerde görüldü? 2 şehirde İngiltere virüsü!

İlk olarak İngiltere'de ortaya çıkan ve 15'den fazla şehre hızla yayılan mutasyonlu virüs, ülkemizde de görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurt dışındna gelen 15 kişide mutasyona uğramış virüs tespit edildiği ve durumun kontrol altına alındığını söyledi. Peki ama hangi şehirlerde mutasyonlu virüs var? Hangi şehirlerde mutasyonlu virüs var?

Mutasyonlu virüsü taşıyan bir kişinin Balıkesir Edremit'te olduğu ve karantina altına alındığı son dakika edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Bu kişinin İngiletere'den havayoluyla geldiği ve havalimanında yapılan tarama testlerinde mutasyonlu virüsü taşıdığı belirlendi.

Mutasyonlu virüsün görüldüğü bir diğer şehrimiz ise Gaziantep oldu. 2 kişide görülen mutasyonlu virüsün ardından Gaziantep Valisi Davut Gül; "Mutasyona uğramış virüs ülkemize de geldi. Yurt dışı seyahati olan kişilerin maske, mesafe ve hijyene daha çok dikkat etmesi hayati önem taşıyor. Yurt dışından gelen kişilerden uzak durmak bu süreçte yapılabilecek en etkin korunma yöntemi olur. Tehlike büyük, tedbir basit" açıklamasında bulundu.

Fahrettin Koca ise konuyla ilgili, Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

fahrettin

Haber Ara