Dolar

32,5283

Euro

34,9420

Altın

2.440,01

Bist

9.716,77

Müslüman ülke, Filistinli öğrencileri kovuyor

Lübnan siyasetinde artan mülteci karşıtlığı Milli eğitim politikalarına yansıdı. Lübnan Eğitim Bakanlığı aldığı ani bir karar ile Lübnan okullarında okuyan Filistinli mülteci çocukların, Filistin Mülteci Okulları'na geçmesi için çalışma başlattı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-22 16:19:49

Müslüman ülke, Filistinli öğrencileri kovuyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

Filistin İnsan Hakları Vakfı (SHADID), Lübnan Eğitim Bakanı tarafından resmi okullarda kayıtlı Filistinli öğrencileri, Filistin mülteci okulları'na (UNRWA) iade etme konusunda sürpriz bir karar verdiğini duyurdu.

Filistin İnsan Hakları Vakfı yaptığı açıklamada, Lübnan'daki Eğitim ve Yüksek Eğitim Bakanı Akram Shehayeb'in kararının yanlış olduğunu, Lübnan'daki UNRWA okullarının bu ani öğrenci sayılarını kaldıramayacağını ifade etti.

Arab21'e gönderilen bir bildiride Filistin İnsan Hakları Vakfı üyesi, Lübnan'da bulunan birçok okul yönetiminin acil bir durum ifadeleri ile Filistinli öğrencileri topladığını ve kararı bildirdikten sonra okuldan çıkarmalarını istediğini ifade etti.

FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

Filistin mülteci okulları (UNRWA), ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin ajans için finansmanının askıya alındığını açıklamasından bu yana zorlu bir krizde yaşıyor.

Lübnan, Aralık 2016'da açıklanan rakamlara göre 592.711 Filistinli mülteciye ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: Arap21

Haber Ara