Dolar

32,5587

Euro

34,9370

Altın

2.442,78

Bist

9.716,77

Mülteciler atom bombası benzetmesi

Eski İtalya Başbakanı Prodi, Türkiye'nin elindeki mültecilerin, adeta bir atom bombası gibi olduğunu dile getirerek, 'Türkiye ne zaman isterse bunları üstümüze atabilir' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-19 20:34:31

Mülteciler atom bombası benzetmesi

Romano Prodi, mültecilere yönelik faaliyetlerde bulunan Cizvit Mülteci Servisi'nin (JRS) İtalya'daki merkezi Centro Astalli'nin yıllık raporunun açıklandığı Roma'daki bir toplantıda konuştu. Eski İtalya Başbakanı ve Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi, Türkiye'nin elindeki mültecilerin, adeta bir atom bombası gibi olduğunu dile getirerek, " Türkiye ne zaman isterse bunları üstümüze atabilir" ifadelerini kullandı.

"BU ANLAŞMA TATMİN EDİCİ DEĞİL"

Burada, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında yapılan Geri Kabul Anlaşmasına da değinen Prodi, "Bu anlaşma tatmin edici değil, çünkü güç dengesini dikkate alan garip bir ticarete dönüyor.

"TÜRKİYE'NİN ELİNDEKİ MÜLTECİLER, ADETA BİR ATOM BOMBASI GİBİ"

Türkiye'nin elindeki 1 buçuk milyon (doğrusu 2,5 milyon civarı) mülteci, adeta bir atom bombası gibi, ne zaman isterse bunları üstümüze atabilir" dedi.

Bu anlaşmanın çok garip olduğunu belirten Prodi, "Bunun biraz ticari, biraz insani ve hatta biraz da acıklı bir anlaşma olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

"SURİYE'DE ÇOK AZ ŞEY YAPILABİLİR"

Suriye'de barışın hızlı bir şekilde sağlanmasının gerekli olduğunun da altını çizen Romano Prodi, "Suriye'de çok az şey yapılabilir, Amerika ve Rusya arasında bir anlaşma gerekir. Yüksek mertebeden bir talep gelmediği sürece Türkiye ile bunu konuşmak gereksizdir" diye açıklamalarını sürdürdü.

Haber Ara