Dolar

32,5452

Euro

34,9373

Altın

2.444,02

Bist

9.716,77

Morales Bolivya için seçim kampanyasını Arjantin’den başlatacak

Darbe ile görevinden uzaklaştırılan ve istifa etmek zorunda bırakılan Evo Morales, Bolivya’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri için seçim kampanyasını sığınmacı olarak bulunduğu Arjantin’den başlatacak.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-09 00:14:34

Morales Bolivya için seçim kampanyasını Arjantin’den başlatacak

Bolivya'nın eski devlet başkanı Evo Morales'in partisi, Bolivya'da 22 Ocak'ta başlayacak seçim kampanyası maratonuna Arjantin'den katılacak. Evo Morales, devlet başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurduktan sonra, önce Meksika'ya ardından da Arjantin'e siyasi sığınmacı olarak geçmişti.

BAŞLANGIÇ NOKTASI BUENOS AIRES

TeleSur'un haberine göre Morales'in Sosyalizm Hareketi (MAS) partisi seçim kampanyasına Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te başlayacak.

15 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR

22 Ocak'ta gerçekleşmesi beklenen etkinliğe Morales'in 15 bin kişinin katılacağını beklediği aktarıldı.

2020-01-09_00h09_43

Independent Türkçe'nin aktardığına göre Morales, etkinliği Isla Maciel'e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında duyurdu.

Morales, “Şiddetle intikam almayacağız, fakat gelecek seçimlerde vicdanımızı halkın oyuyla iyileştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Morales ziyareti sırasında orada yaşayan dini yetkililerle ve Bolivyalı görevlilerle bir araya geldi. Morales ayrıca, MAS'ın kampanyasına katılmaları için Arjantinli işçi sendikalarını da davet etti.

MAS'ın seçim stratejisini açıklayacağı etkinliğe Spanish Sporting Club stadyumunun ev sahipliği yapacağı belirtildi. Daha önce Bolivya Yüksek Seçim Mahkemesi üyelerinden Oscar Hassenteufel, devlet başkanlığı ve genel seçimin 3 Mayıs 2020'de gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

Haber Ara