Dolar

32,5327

Euro

34,9157

Altın

2.436,89

Bist

9.716,77

Mersin’de YGS’ye gireceklere ücretsiz ulaşım

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek tüm öğrencilere belediye otobüslerinin ücretsiz hizmet vereceğini bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-12 15:03:08

Mersin’de YGS’ye gireceklere ücretsiz ulaşım

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, önemli bir sınav olan ve 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan YGS öncesinde, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde başarılı bir sınav geçirmeleri için tüm önlemlerin alındığı belirtildi. YGS'ye girecek öğrencilerin, sınav giriş belgelerini göstererek, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren belediye otobüslerinden ücretsiz olarak faydalanabilecekleri kaydedilen açıklamada, Zabıta Dairesi Başkanlığı'na bağlı zabıta ekiplerinin de sınavların yapılacağı okulların etrafında görev alarak, seyyar satıcıların satış yapmasına ve öğrencilerin sınav motivasyonunu engelleyecek davranışlara izin vermeyecekleri ifade edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, öğrencilerin eğitim hayatlarında çok önemli bir dönüm noktası olan YGS öncesi gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, “Gençlerimizin girecekleri bu sınavı güven ve huzur ortamında geçirmeleri için ekiplerimiz sınav saatleri boyunca okulların çevresinde görev yapacak. Vatandaşlarımızın da duyarlı davranarak, öğrencilerimize yardımcı olmalarını, özellikle sürücülerimizin okulların etrafında korna çalmamalarını ve öğrencilerin dikkatini dağıtacak her türlü davranıştan uzak durmalarını rica ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin YGS'de ve hayatları boyunca girecekleri tüm sınavlarda başarılı olmalarını temenni ediyorum” dedi.

Haber Ara