Dolar

32,5286

Euro

34,9266

Altın

2.434,94

Bist

9.716,77

Merkel'den Türkiye'ye eleştiri: Temel özgürlükler alarm veriyor

Almanya Başbakanı Merkel, HDP ve Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonlar nedeniyle Türkiye'ye eleştirilerde bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-09 03:19:27

Merkel'den Türkiye'ye eleştiri: Temel özgürlükler alarm veriyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhuriyet gazetesi HDP'ye yönelik operasyonların ardından Türkiye'den temel özgürlüklere ilişkin 'alarm sinyalleri' alındığını söyledi.

DW Türkçe'nin haberine göre, Berlin'de Norveç Başbakanı Erna Solberg ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Merkel,Türkiye'ye temel özgürlüklerin korunması çağrısında bulundu.

Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth'un Türkiye'den gelen siyasi iltica başvurularının kabul edebileceği yönündeki sözlerine ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Merkel, "Öncelikle insanların iltica başvurusunda bulunmak zorunda kalmaması ve temel özgürlüklerine kavuşmaları için gereken durumun Türkiye'de sağlanması için siyasi çabalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE, İLTİCA BAŞVURUSUNU GEREKTİRECEK BİR ÜLKEYE DÖNÜŞEBİLİR'

Norveç Başbakanı Solberg de Türkiye'nin insanların iltica başvurusunda bulunmasını gerektirecek bir ülkeye dönüşebileceğini belirtti. Solberg, son 20 yılda Türk ve Kürtlerin Norveç'te sığınma başvurusunda bulunduğunu ve başvuruların kabul edildiğini de sözlerine ekledi.

Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Roth'un "Türkiye'deki bütün muhalif zihniyetler, Alman hükümetinin onlarla dayanışma içinde olduğunu bilmeli" şeklindeki sözleri, Berlin'in iltica başvurularına açık olduğu şeklinde yorumlanmıştı.

Haber Ara