Dolar

32,5548

Euro

34,9262

Altın

2.444,11

Bist

9.716,77

Meclis'i beddua ile açan bakın kim çıktı?

Sözcü Gazetesi, CHP’li milletvekillerinin önceki gün TBMM’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içerikli sözleriyle başlayan tartışmalarda mağdur olarak gösterdi. Halbuki işin aslı farklıydı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 15:13:03

Meclis'i beddua ile açan bakın kim çıktı?

STAR'ın haberine göre; Sözcü Gazetesi “Şerefli Yüce Meclisimiz şerefsiz sözüyle açıldı” manşetiyle çıktı. Oysa TBMM'nin ilk gün görüşmeleri CHP'li Mahmut Tanal'ın “Allah belanızı versin” sözüyle gerilmişti.

Dün yapılan toplantıda ise CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın, "Recep Tayyip Erdoğan korkar, Ali İsmail korkmaz" sözü ise tartışmaya yol açtı. Çam'ın sözüne Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, "Muhakkak ki milletvekilleri kendi hür iradeleriyle istediklerini söyleme hakkı var. Ancak bu istediklerini söyleme bir başka birisine hakarete olmayacak ve bir de Sayın Cumhurbaşkanı devletin başı. Cumhurbaşkanı devletin başıdır, dolayısıyla da bu yaptığınız doğru değildir, çok net şekilde söylüyorum" diye tepki gösterirken, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Cumhurbaşkanımıza söverek, orada sövmek ifadesi kullanılıyor ve orada Cumhurbaşkanımıza hakaret edercesine bir ifade kullanmasını kabul etmiyoruz" diyerek özür dilememesi halinde cezalandırılmasını istedi.

sozcd         

Tüm bunlar yaşanırken Sözcü Gazetesi'nin CHP'li milletvekillerini tartışmaların mağduru olarak göstermesi tepki çekti.  

 

Haber Ara