Dolar

32,5004

Euro

34,9432

Altın

2.433,76

Bist

9.794,17

MEB 3 bakan eskitti, Ergen koltuğunu korudu

Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayan Gülben Ergen, söz konusu protokol kapsamında çalışmalarını sürdürürken, MEB'de tam 3 bakan değişti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-05 14:12:22

MEB 3 bakan eskitti, Ergen koltuğunu korudu

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2010 yılında Gülben Ergen ile imzaladığı protokol yine gündemde! Eğitim ile ilgili tartışmaların dinmek bilmediği Türkiye gündeminde eğitim politikaları ve kalitesi kadar eleştirilen bir diğer konu da Bakanlığın alternatif projeleri. Bu projeler kapsamında tanınmış isimlerle ortak işlere imza atan MEB, 7 yıl önce de şarkıcı Gülben Ergen ile bri protokol imzalamıştı.

Milat Yazarı Ufuk Coşkun, Gülben Ergen'in FETÖ yargılamaları karşısında halkın 'idam' talebine karşı gösterdiği tavır ve Gezi olaylarına desteği sebebiyle bu protokolün iptal edilme çağrısında bulundu.

İşte Coşkun'un yazısının ilgili bölümü:

GÜLBEN ERGEN İLE PROTOKOL İMZALANDI

Malumunuz MEB, 7 yıldır Gülben Ergen'le ortak bir proje yürütüyor. 2010 yılında dönemin MEB Bakanı Nimet Çubukçu, daha lise 2. sınıfta güzellik yarışmalarına katılan ve hayatı çalkantılarla, skandal aşklarıyla geçen Gülben Ergen'i “topluma örnek, rol model olarak” göstererek bu kadınla bir protokol imzaladı. Ülke nüfusunun tamamını yakından ilgilendiren bu önemli kurum, çocuklarımız için örnek rol model olacak kişiyi nihayet bulmuştu; Gülben Ergen! Sonraki yıllarda bu protokol hep yenilendi. Hala devam ediyor. Bu vetirede Milli Eğitim Bakanları tarafından makamda ağırlanan Gülben Ergen'e özel ilgi, alaka gösterildi, plaketler takdim edildi, MEB tarafından organize edilen çocuk zirvelerinin şeref konuğu oldu. Medya, çarşaf çarşaf haberlerini yayınladı.

Artık o skandal aşklarıyla tanınan biri değil içindeki çocuk sevgisini dizginleyemeyen güler yüzlü bir eğitim meleğimizdi. Çocuklarla gülen, onlarla ıslanan, ağlayan, oynayan hayırsever, muhterem bir hanımefendiydi.

BU PROTOKOL İPTAL EDİLMELİ

Peki, neydi bu protokol? Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan bir dernek bünyesinde toplanan bağışlarla anaokulları açılıyor ve bu okullar MEB'e devrediliyor. Gülben Ergen de bunun için biçilmiş kaftandı! Lafı dolandırmadan söyleyecek olursak artık bu protokolün iptal edilmesi gerekiyor. MEB, böyle bir kadının reklamının yapılmasına vesile olmamalıdır.

'İDAM' TALEBİNE 'VAHŞİ' DİYEN, GEZİ'YE DESTEK VEREN GÜLBEN ERGEN...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerimize bomba yağdıran terör örgütü FETÖ militanlarına yönelik sarf ettiği ‘idam' açıklamasının hemen ardından “ne kadar ilkel, vahşi kabul edilemez” diyen, Gezi kalkışmasına destek veren, iki de bir laik eğitim vurgusu yaparak hükümete yüklenen bu şahsın MEB'le uzaktan yakından bir ilişkisi olmamalıdır. Bu protokol iptal edilmelidir.

Haber Ara