Dolar

32,5548

Euro

34,9262

Altın

2.444,11

Bist

9.716,77

Lübnan ulemasından, Rum Ortodoks Kilisesi'ne tepki: Lübnan ve Suriye’de camileri, kiliseleri direniş kurtardı

Lübnan’ın Cebel Amel Ulema Cemaati, Beyrut’ta Rum Ortodoks kilisesi piskoposu İlyas Aude’nin sözlerine gösterdiği tepkide, son otuz yılda Lübnan ve Suriye’de camileri ve kiliseleri direniş ekseni kurtardığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-10 12:26:08

Lübnan ulemasından, Rum Ortodoks Kilisesi'ne tepki: Lübnan ve Suriye’de camileri, kiliseleri direniş kurtardı

Lübnan'ın Cebel Amel Ulema Cemaati, Beyrut'ta Rum Ortodoks kilisesi piskoposu İlyas Aude'nin sözlerine gösterdiği tepkide, son otuz yılda Lübnan ve Suriye'de camileri ve kiliseleri direniş ekseni kurtardığını açıkladı.

Piskopos İlyas Aude Pazar günü Lübnan Hizbullah hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrullah'a yönelik kışkırtıcı açıklamasında, "Lübnan onu tanıdığınız kişi ve bize hükmeden silahlı bir grup tarafından yöneltiyor" dedi.

Cebel Amel ulema cemaati Lübnan milli haber ajansı Salı günü yayımladığı bildirisinde, direniş ekseni halkın hizmetinde olduğunu belirterek, Beyrutlu papazın sözleri Lübnan'da İslam ve Hristiyanlık inançlarının izleyenlerinin barış içinde bir arada yaşamaları ilkesine aykırı olduğunu vurguladı.

Lübnan milli meclisi milletvekili Esed Hardan da konuya gösterdiği tepkide, dini, siyasi ve iktisadi yetkililerin ülkede güvenlik, huzur ve istikrarın korunması için en üst düzeyde sorumluluk üstlenmeleri ve böylece halkın artan geçim sıkıntısı krizini çözmekte rol ifa etmeleri gerektiğini belirtti.

Hardan, direniş ekseni siyonist işgalcileri ve tekfirci teröristleri yenerek Lübnan milletin şeref, izzet ve onur kazandırdığını vurguladı.

Bundan önce Kudüs'te Rum Ortodoks kilisesi başpiskoposu Ataullah Hanna da Seyyid Hasan Nasrullah ve Hizbullah hareketi Suriye ve diğer Arap ülkelerinde Hristiyanları savunmakta önemli rol ifa ettiklerini ve Arap ülkelerinde yaşayan Ortodoks Hristiyanlar Beyrut Ortodoks kilisesinin görüşüne karşı olduklarını belirtti.

Lübnan müftüsü Şeyh Ahmet Kaplan da Nasrullah ve Hizbullah hareketi Lübnan'ı kurtardığını ve işgale uğrayan bir ülkeye özgürlük, istiklal ve milli egemenliği geri getirdiklerini vurguladı.

Haber Ara