Dolar

32,5446

Euro

34,9355

Altın

2.444,08

Bist

9.716,77

Louisiana: ABD'de İsrail'i boykot etmenin yasak olduğu 25. eyalet

ABD’nin Louisiana eyaleti çıkardığı bir kararname ile İsrail’i boykot etmeyi yasakları. Bu karar ile eyalette İsrail’i boykot eden hiçbir şirket, kurum veya kişi barınamayacak. Şirketler için herhangi bir kamusal kontrat altına girme durumu yasak hale gelirken, kişilere de hukuki yaptırım uygulanacak. Louisiana eyaleti bu karar ile ABD'de İsrail'i boykot etmenin yasak olduğu 25. eyalet oldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-25 13:12:01

Louisiana: ABD'de İsrail'i boykot etmenin yasak olduğu 25. eyalet

Demokrat Partili Eyalet Valisi John Bel Edwards, salı günü imzaladığı kararnamede özellikle İsrail ve Yahudilik karşıtı BDS örgütünü hedef alan bir ifade kullandı.

Şalom'un haberine göre kararnamenin yürürlüğe girmesi sonrası basına bir açıklama yapan Edwards, şunları belirtti:

“İsrail ABD'nin Ortadoğu'daki en büyük müttefiki ve bölgedeki tek demokrasidir. İsrail ile olan geçmişe dayalı dostluğumuz hem ABD'ye hem de eyaletimize sayısız fayda sağlamıştır. İsrail'i boykot etmek bu dostluk ilişkisine zarar verme girişimidir. Louisiana'nın da İsrail'i boykot etmenin yasak olduğu ABD'nin 25 eyaleti arasına katılmasından son derece mutluyum.”

24 EYALETTE DAHA İSRAİL BOYKOTU YASAKLANDI

ABD'de 24 eyalette daha İsrail'i boykot etme yasağı var. İşte o eyaletler:

Tennessee, South Carolina, Illinois, Alabama, Colorado, Indiana, Florida, Virginia, Arizona, Georgia, Iowa, New York, New Jersey, California, Pennsylvania, Ohio, Michigan, Texas, Minnesota, Nevada, Kansas, North Carolina, Maryland, Wisconsin.

Haber Ara