Dolar

32,5244

Euro

34,9402

Altın

2.438,47

Bist

9.716,77

Liseli Amerikalılar arasında ırkçılık yükseliyor

Amerika’da yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre lise öğrencileri arasındaki siyasal kutuplaşma ve ırkçılık giderek yaygınlaşıyor ve artış gösteriyor. Buna sebep olan önemli etkense Donald Trump.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-13 22:55:41

Liseli Amerikalılar arasında ırkçılık yükseliyor

Amerika'nın Sesi'ne göre Los Angeles'taki California Üniversitesi'nde (UCLA) yapılan araştırma kapsamında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) genelinde 505 lisenin müdürleriyle bir anket yapıldı.

YÜZDE 60 GÖÇMEN KARŞITI

Elde edilen sonuçlara göre, müdürlerin yüzde 60'ı okullarındaki öğrencilerinin göçmen karşıtı ifadeler kullandığını belirtti. Farklı etnik grupları kötüleyen öğrencilerinin olduğunu belirten müdürlerin oranının ise yüzde 80 olduğu kaydedildi.

TRUMP DÖNEMİNDE ARTIŞ GÖSTERDİ

Trump Çağında Okullar ve Toplum' başlıklı raporun ana yazarı profesör John Rogers, orta öğretim kurumlarındaki artan gerginliğin sadece Başkan Donald Trump'ın söylemleri ve eylemlerinden kaynaklanmadığını ancak Trump başkanlığı döneminin bir özelliği olduğunu belirtiyor.

Trump destekçisi öğrencilerle liberal görüşlü öğrenciler arasında çıkan sözlü ve fiziksel kavgalara dikkat çekilen raporda, liselerde opioid bağımlılığı ve silahlı saldırıların da başta gelen sorunlar arasında olduğu belirtildi.

 

Haber Ara