Dolar

32,4969

Euro

34,8842

Altın

2.441,70

Bist

9.716,77

Lavrov: Türkiye'ye 'zeytindalı' uzatmayacağız

Rusya Devlet Başkanı Putin'in 'İlişkileri düzeltmek istiyoruz' sözlerinin ardından bir açıklama da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan geldi. Lavrov, Ankara'dan özür beklediklerini vurguladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 14:45:28

Lavrov: Türkiye'ye 'zeytindalı' uzatmayacağız

Lavrov Komsomolskaya Pravda gazetesine demecinde, "Türkiye'ye 'zeytindalı' ya da başka herhangi bir 'dal' uzatacağımızı hiçbir zaman söylemedik. Neye dayanarak bunu söylüyorlar? Bizim söylediğimiz, Türkiye'nin özür dilemesi ve işlenen savaş suçu nedeniyle yaşanan kayıpları tazmin etmesi gerektiğiydi"dedi.

PUTİN'İN CÜMLELERİNİ HATIRLATTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önceki hafta Yunanistan'da yaptığı açıklamayı da hatırlatan Lavrov, "Putin de Ankara'nın önerilerini değerlendirmeye hazır olduğumuzu ancak bundan önce Türkiye'nin yapmakla yükümlü olduğu şeyi yapması gerektiğini söylemişti" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI HUKUKSUZLUK"

Lavrov ayrıca Türkiye'nin Irak'taki askeri varlığını 'hukuksuzluk' olarak niteledi: "Türkiye'nin Irak'taki bu hukuksuzluğu sona erdirmesini talep ediyoruz ve talep etmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin eski başbakanı (Ahmet) Davutoğlu, Türk askerlerinin Irak'ın egemenliğini güçlendirmek için bu ülkede bulunduğunu söylemişti. Bize göre bu kabul edilemez bir tavır ve Türklerin yaptığı Batılı partnerlerimizin dikkatini hak ediyor."

Haber Ara