Dolar

32,5543

Euro

34,9406

Altın

2.442,15

Bist

9.716,77

Kuzey Kore, Pompeo’dan sonra Bolton'a da tepki gösterdi

Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’dan sonra, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a tepki göstererek, 'basiretsiz ve mantıksız yorumlar yapmayı' bırakmasını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-20 15:34:36

Kuzey Kore, Pompeo’dan sonra Bolton'a da tepki gösterdi

Kuzey Kore ile ABD'li yöneticiler arasındaki tartışmalara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'yu, Pyongyang'la Washington yönetimleri arasında yürütülen nükleer görüşmelerde baş müzakereci görevinden alınması çağrısında bulunmuştu. Pompe ise bugün yaptığı açıklamada, “Müzakerelerde, takımın başında olacağım” demişti. Kuzey Kore bugün de, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan sonra, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a tepki gösterdi.

‘BOLTON MANTIKSIZ
YORUMLARI YAPMAYI BIRAKSIN'

Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Son Hui, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a "basiretsiz ve mantıksız yorumlar yapmayı" bırakmasını söyledi.
Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Son Hui, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un, iki ülke arasında üçüncü bir zirveden önce Pyonyang'dan nükleer silahsızlanmaya bağlılık konusunda "gerçek bir gösterge" istediğine ilişkin açıklamasını eleştirdi.
KCNA'nın haberine göre, Choe Son Hui, Kuzey Kore'nin "Bolton'dan mantıklı bir yorum yapmasını asla beklemediğini" belirterek, "Eğer Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı ise en azından ağzını açmadan önce liderler arasında üçüncü zirve hakkında ne tür sağlam temasların yapıldığını anlamış olması gerekir." diye konuştu.
Choe, Bolton'a "basiretsiz ve mantıksız yorumlar yapmayı sürdürmemesi" tavsiyesinde bulundu.  

Bu arada Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığının ABD işlerinden sorumlu daire başkanı Kwon Jong Gun, resmi KCNA ajansına yaptığı açıklamada, Pompeo'yu "vurdumduymaz ve pervasız" açıklamalar yapmakla suçlamıştı.  Kwon, Pyongyang'ın, Pompeo'nun liderliğinde bir diyaloğu arzu etmeyeceği, "ABD Dışişleri Bakanı'nın baş müzakereciliği sürdürmesi halinde görüşmelerin bir kez daha kötüye gideceği ve çetrefilleşeceği" ifadesini kullanmıştı.

Kuzey Kore'nin görevden alınmasını istediği ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ise bugün yaptığı açıklamada, 'Hiçbir şey değişmedi. Müzakereler için çalışmaya devam edeceğiz; hala takım sorumlusu olarak. Başkan Trump açıkça tüm çabalardan sorumlu, ancak benim takımım olacak' demişti.

Haber Ara