Dolar

32,4815

Euro

34,8683

Altın

2.436,30

Bist

9.716,77

Kurtulmuş'tan Reuters'a Diyarbakır tepkisi

Diyarbakır Valiliği'nin 'PKK yaptı' şeklinde işaret ettiği, IŞİD'in üstlendiği, daha sonra da TAK'ın 'Biz yaptık' dediği Bağlar'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada,

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-07 17:37:26

Kurtulmuş'tan Reuters'a Diyarbakır tepkisi

Ajansların haberine göre Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

"Türkiye 4 Kasım Cuma günü Diyarbakır Bağlar'daki saldırıyla terörün hain yüzünü bir kez daha görmüş olduk" sözleriyle 11 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı anımsatan Kurtulmuş, isim vermeden, IŞİD'in saldırıyı üstlenmesini haberleştiren Reuters'a şu sözlerle tepki gösterdi:

"Bunu daha kimin yaptığı ortaya konmamışken uluslararası bir haber ajansı bu saldırı başka bir örgütün yaptığını yazdı. Olayı PKK üzerinden başka yerlere kaydırmaya çalıştılar. Telsiz konuşmalarında Kemal kod adlı bir terörist üzerinden olayla ilgili bilgiler teyit edildi. Bu olayın TAK tarafından yapıldığı teyit edildi. Mesele açıktır. TAK'ın bu sahiplenmesiyle ve dinlemelerde anlaşılan konuşmalarla bu işin TAK tarafından yapıldığı bellidir. Ama daha bombanın dumanı tüterken uluslararası bir haber ajansının bu olay PKK'nın üzerinden almaya çalışmasını anlamak mümkün değildir. Bu, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı uluslararası operasyonun büyüklüğünü görmek bakımından önemlidir. Aynı durumu Hurşit Külter olayında da görmek mümkündür. Türkiye sadece sahada terör örgütleriyle çarpışmıyor uluslararası algı operasyonlarıyla da mücadele ediyor."

NE OLMUŞTU?

HDP'lilerin gözaltına alınması sonrası Diyarbakır Bağlar'da bomba patlatılmış, Diyarbakır Valiliği "PKK yaptı" açıklaması yapmış, arından Fransız Haber Ajansı Reuters, "Saldırıyı IŞİD üstlendi" şeklinde bir bilgi geçmişti. PKK'nın kollarından biri olan TAK ise saldırıyı üstlenerek "biz yaptık" demişti.


Haber Ara