Dolar

32,5182

Euro

34,9167

Altın

2.439,05

Bist

9.716,77

Kukla Hafter’in adamları, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı suçladı!

Bingazi’de aralarında ordu sözcüsünün de olduğu Libya Ulusal Ordusu’nun üst düzey yöneticilerinin katıldığı cenaze törenin gerçekleştirilen bombalı saldırıda 5 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı. Hafter’in sözcüsü Ahmed Mismari, saldırıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz Serrac’ı sorumlu tuttu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-12 16:31:22

Kukla Hafter’in adamları, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı suçladı!

buyuk_102

Bingazi'de aralarında ordu sözcüsünün de olduğu Libya Ulusal Ordusu'nun üst düzey yöneticilerinin katıldığı cenaze törenin gerçekleştirilen bombalı saldırıda 5 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı. Hafter'in sözcüsü Ahmed Mismari saldırıdan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz Serrac'ı sorumlu tuttu.

Libya'nın Bingazi kentinde 2011'de devrilen Muammer Kaddafi'nin özel kuvvetler komutan yardımcılığı görevini yapan Halife Mismari'nin dünkü cenaze töreni sırasında bomba yüklü bir aracın patlatılması üzerine, Halife Hafter'in başında bulunduğu Libya Ulusal Ordusu'na bağlı özel kuvvetlerden 5 kişinin öldüğü, Halife Mismari'nin de iki oğlunun yaralandığı bildirildi.

Yaralananlar arasında Özel Kuvvetler Komutanı Binbaşı Venis Bohmeda'nın da olduğu kaydedildi.

buyuk2_39

SALDIRIDAN TÜRKİYE'Yİ SORUMLU TUTTU

Independent Türkçe'nin haberine göre; saldırının gerçekleştiği sıralarda cenaze töreninde bulunan Hafter'in ordu sözcüsü Ahmed Mismari, sorumluluğu Türkiye'ye attı ve “Bu patlamanın sorumlusu çok açık söylüyorum Fayiz Serrac (Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı) ve Erdoğan'dır" dedi.

Patlamaya ait fotoğraflar, Libya Ulusal Ordusu'yla ilgili yayın yapan ancak resmi olmayan bir sayfa tarafından Twitter'da paylaşıldı.

Libya Ulusal Ordusu Medya Ofisi'nin resmi Facebook hesabından paylaşılan bildiride Halife Hafter'in mesajına yer verildi.

Hafter, eski Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Halife Mismari'nin cenaze töreninde yaşanan suikast girişimiyle ilgili tüm güvenlik güçlerini kapsayan bir soruşturma başlatılması talimatı verdi.

Saldırının olduğu gün akşam saatlerinde basın toplantısı düzenleyen ordu sözcüsü Ahmed Mismari, saldırının sorumlusu olarak Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri ve Türkiye'yi gösterdi.

Basın toplantısında patlamaya ait görüntüleri izleten Mismari, “Bu saldırının arkasında Libya'daki küçük başlar var. Dışardan da Recep Tayyip Erdoğan gibi büyükler tarafından yaptırılıyor. Bu saldırının sorumluluğunda Türkiye de bulunuyor” dedi. Sözcü daha sonra saldırıda kullanılan teknikten yola çıkarak IŞİD'i suçladı.

Mismari, uluslararası çevrelerden Türkiye'ye ve UMH Başbakanı Fayiz Serrac yönetimine karşı soruşturma açılması çağrısında bulundu.

Sözcü, sözlerinin devamında “Patlamanın büyüklüğüne bakarsak şükürler olsun ki ölü sayısı çok yüksek değil. Ben patlamadan sonra daha çok şehit veririz diye düşünüyordum” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve el altından ABD ile Fransa'ın destek verdiği Halife Hafter liderliğindeki Ulusal Ordu, nisan ayından beri başkent Trablus'u ele geçirmek için bir dizi operasyon yürütüyor. 

UMH güçleri ile Halife Hafter güçleri arasında sık sık çatışmalar ve karşılıklı suikast girişimleri yaşanıyor.

Libya 2014 yılından beri askeri ve siyasi fraksiyonlara bölünmüş durumda. Ülkenin doğusunda ve Trablus'taki savaş, nisan ayından beri şiddetini artırarak devam ediyor.
 

Haber Ara