Dolar

32,5286

Euro

34,9266

Altın

2.434,94

Bist

9.716,77

Küçükçekmece için büyük adımlar atılıyor

Küçükçekmece'nin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını daha da güçlendirmeyi amaç edinen Başkan Kemal Çebi, hizmeti 7'den 70'e genişletirken halkla iç içe olmanın önemine vurgu yapıyor. Çebi, yeni dönemde tüm engellerin kaldırılacağına dikkati çekiyor...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-16 16:51:22

Küçükçekmece için büyük adımlar atılıyor

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, işbaşı yaptığından bu yana ilçede ekonomik, sosyal ve kültürel alanda attığı adımlarla dikkatleri üzerine topluyor. Adaylık sürecinden itibaren halkla buluşarak ilçenin her açıdan kalkınmasına yönelik icraatlarını tek tek devreye alan Çebi, altyapı ve üstyapıda devreye soktuğu projelerle daha ilerisi için  adeta seferberlik ilan etmiş durumda.

Küçükçekmece Belediyesi, ilçenin genelinde hizmet ağını genişletirken ekonomik, sosyal ve kültürel etkinliklerle de vatandaşların sorunlarına çözüm odaklı uygulamaları tek tek devreye sokuyor.
7'den 70'e tüm bireylerin sorunlarına çözüm bulmak, onları başta ekonomik ve sosyal açıdan geliştirmek adına altyapı projelerine odaklanılırken, İstanbul'un geneline yayılan etkisiyle de hizmet ağı her geçen gün genişlemeye devam ediyor...

AİLELER VE ÇOCUKLAR UNUTULMAYACAK

Kadınlar da bu süreçte önemli bir yer tutuyor. "Onların yüzlerinin gülmesi ayrıca önemli" denilerek onların dilek ve istekleri doğrultusunda çalışmalara imza atılıyor. Bunların en başında çocuklu ailelere yönelik kreşler...
Çocukların en erken aşamada zihinsel ve fiziksel gelişimleri desteklenecek. Annelerin yükü hafifleyecek, kadınlar iş hayatına ve sosyal hayata daha rahat katılabilecek.İhtiyacın yoğun olduğu mahallelerden başlayarak, 0-4 yaş arası çocukların güvenle bırakılabileceği kreşler konusunda start verildi.Kreşler çalışma hayatına uygun saatlerde hizmet verecek.
Kadınlar 1-4 saat arası süreyle çocuklarını bırakabilecek, kendilerine vakit ayırabilecek ve sosyal hayata daha fazla katılabilecek.
Çocuklar psikolojik ve fiziksel gelişimlerine destek olacak oyunları oynarken anneler de birkaç saatliğine ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için oyun evleri devreye alınacak.

KADIN EMEĞİ VE İSTİHDAMI

Kadınlar çalışma ve üretme fırsatı bulabilecek, düzenli gelir kazanma olanağına kavuşacak. Kadınların kendi ürettikleri ürünleri satabilecekleri alanlar oluşturmak öncelikler arasında yer alıyor. Bu doğrultuda iş yönetimi ve e-ticaret eğitimleri verecek, kadın emeğini desteklenecek. Mağdur durumdaki kadınların barınma, yiyecek gibi temel ihtiyaçları karşılanacak. Sorunlarından uzaklaşan kadınlar kendilerini çok daha rahat ve iyi hissedebilecek.

SOSYAL HİZMETLERE AĞIRLIK

kem4

Açılan sığınma evi ile kadınlar psikolojik ve sosyal açıdan desteklenirken tehlikeden uzakta güvenle barınabilecekleri ortam sunulacak.
Zor durumda olan ya da şiddete maruz kalan kadınlar acil telefon hattını her an arayabilecek. Çok hızlı bir şekilde destek alarak kendini güvende hissedecek. Kadınlara destek verecek birimleri (telefon, ambulans, evden alma servisi) oluşturacak ve 7/24 hizmet verecek şekilde yapılandırılacak. Kadınlar doğum sürecine sağlıklı hazırlanabilecek ve doğum sonrası profesyonel destek alabilecek.
Ana eksende Küçük çekmece belediyesinin faaliyetleri bu şekilde plan kapsamında değerlendirilirken yeni ve gelişen sürece uygun çözümler de devreye alınacak.

13-18 EKİM ETKİNLİĞİ MASAL İSTANBUL

Masal İstanbul; Küçükçekmece Belediyesi'nde bu yıl ilki düzenlenen ve gelenekselleşmesi hayal edilen uluslararası masal anlatıcılığı festivalinin üst ismi. Masal İstanbul'un festival teması her yıl değişirken temalar Küçükçekmece Belediyesine has doğal ve kültürel dokudan seçilerek belirlenmekte. Bu sene tema Kuşlar ve festivale karakterini veren söylem KUŞ KANADINDA MASALLAR olarak belirlendi.
29 masal anlatıcısı, 8 akademisyen ve araştırmacı, 1 dengbej etkinlikte yer alırken Türkiye, İtalya, Almanya, Filistin, İngiltere katılımcı ülkeler oldu.

ELDENELE KÜÇÜKÇEKMECE

Dayanışmayı güçlendirmek, yardıma ihtiyacı olan Küçekmecelilerin ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılayabilmek için Küçükçekmece Belediyesi “Eldenele Küçükçekmece” projesini başlattı. Proje kapsamında uzaktan eğitim gören öğrencilerin de bilgisayar ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Gıda, giyim, ev eşyası, elektronik ürünler, oyuncak, kitap ve medikal ürünlerin askıya bırakabileceği gibi sahiplenecek minik dostlarımızı da yeni ailesi ile buluşturmayı amaçlayan proje, kullanıcı dostu ara yüzü sayesinde kullanımı çok kolay.

HADİ BAĞIŞLA BİLGİSAYARINI

Covid-19 salgını sebebiyle uzaktan eğitime geçen öğrencilerin en büyük ihtiyacı bilgisayar oldu. Küçükçekmeceli öğrencilerinin bu ihtiyacını en kısa yoldan gidermek isteyen Küçükçekmece Belediyesi “Askıda el birliği var!” diyerek dayanışma çağrısında bulundu.
Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün kendi yazılım ekibi ile hazırladığı, bir askıda yardım projesi olan Eldenele Küçükçekmece, https://eldenele.kucukcekmece.bel.tr/ internet sitesine üye olduktan sonra bağışlamak istenilen ürünün fotoğrafı çekilerek siteye yükleniyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından incelenen ürün uygun görülürse sitede yayınlanabiliyor. İhtiyacı olan vatandaş ise ihtiyacı olan ürünü seçtikten sonra Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün yaptığı inceleme sonrası vatandaşa ulaştırılıyor. Kargo işlemlerinin de Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapıldı bu proje, vatandaşların belediyeye gelmesine de gerek kalmıyor.
Bağışçılarla ihtiyaç sahibi Küçükçekmecelilerin bir araya gelmesinde köprü görevi gören proje; 6698 sayılı Kişisel verilerin Koruması Kanunu kapsamında kişisel verilerin güvenliği garanti altına alınmaktadır. Projenin web uygulaması yazılım hizmeti satın alınmadan Küçükçekmece Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü personelinden oluşan yazılım geliştirme ekibi tarafından hazırlandı

HALK SAĞLIĞI ÖNDE, KORONAYA GEÇİT YOK

kem2

Küçükçekmece Belediyesi, yeni tip koronaöirüsile mücadele kapsamında ilçenin her noktasında ve özellikle halka açık alanlarda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını büyük bir titizlik ve gayretle sürdürüyor. Ağustos ayı boyunca kentin 1120 cadde ve sokağında temizlik çalışmaları devam ederken, ilçe genelinde esnaf ve vatandaşlara 650 kg dezenfektanın da dağıtımı gerçekleştirildi.

"HER TÜRLÜ GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLİYOR"

Koronavirüs ile mücadeleye ara vermeden devam ettiklerini belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Vatandaşların yoğun olarak kullandıkları sosyal alanların dezenfekte işlemlerine ağırlık veriyoruz. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için sosyal yardım, dezenfeksiyon ve temizlik hizmetlerimizi geniş bir yelpazede sürdürüyoruz. Virüs bizleri tehdit etmeye devam ediyor. Artan vaka sayıları karşısında Küçükçekmecelilerin gerekli hassasiyeti göstereceklerinden şüphem yok. Birlikte başaracağız” diye konuştu.

VATANDAŞ UYGULAMASI İLE BİR ADIM ÖNDE

mas

E-Dönüşüm Türkiye Projesi Birlikte Çalışılabilirlik Esasları Rehberi'ne göre belirlenen “Bilgi ve hizmetlerin alternatif kanallardan, kullanıcılar için tespit edilen ara yüzlerin toplumun tüm fertleri tarafından kolay kullanılabilecek ve kullanıcı tarafında gerekli olabilecek yazılımların" sunumu kapsamında günümüzde yaygın kullanılan mobil cihazlar için uygulama geliştirilmesine devam edilmekte. 

Küçükçekmece Belediyesi Vatandaş Uygulamasında vatandaşların mobil cihazlarından(tablet,cep telefonu vb.) ilçemiz ve belediyemiz hakkında bilgi alabilmeleri zamandan ve mekândan bağımsız olarak belediyecilik işlemlerini hızla ve kolayca yapabilmelerini sağlıyor.
Küçükçekmece Belediyesi Vatandaş Uygulaması kolay kullanım için özel olarak geliştirilmiş bir kullanıcı ara yüzü sunuyor. Uygulama menüsü; e-Belediye, Belediye Başkanı, Belediye, Fotoğraf Galerisi, Küçükçekmece, Haberler, İstek-Şikâyet, İletişim bölümlerinden oluşmakta.

BİLGİ GÜVENLİĞİ ADIMLARI

ISO 27001 Bilgi Güvenliği belgesine sahip Küçükçekmece Belediyesi, uluslararası bilgi güvenliği yönetim standardı (ISO / IEC 27001) için bir gizlilik uzantısı olan ISO 27701 (Gizlilik Bilgileri Yönetim Sistemi) sertifikasını da bünyesine kazandırdı.
Kurumun bilgi güvenliği alanındaki çalışmalarına ara vermeden devam eden Bilgi İşlem Müdürlüğü, kişisel bilgilerin gizliliğinin yönetimi konusunda tüm ilgili taraflara güvence sağlayarak, veri sorumlusu ve veri işleyenler için rehber olan ISO 27701 sertifikasını almaya hak kazandı. Küçükçekmece Belediyesi, yüksek hizmet standartlarıyla Küçükçekmecelilerin beklentilerini ve ihtiyaçlarını tam ve güvenilir şekilde karşılamaya devam ediyor.Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ile birlikte giderek daha da önem kazanan veri koruma konusunu ISO 27701 ile koruma altına alan Küçükçekmece Belediyesi, 3 aylık çalışma sonucunda sertifikayı bünyesine kattı.
Sertifikayla kişisel olarak tanımlanan bilginin ve verinin gizliliğini yönetmek, sistemin oluşturulması, sürekli olarak iyileştirilmesini sağlamak, standart verilerin yönetilmesi, işlenmesi ile özel hayatın, mahremiyetin korunmasına ilişkin, risklerin azaltılması kontrollerin sağlamasını amaçlanıyor.

"UÇAN KUŞA" DA HİZMET GİDİYOR

Nesli tükenmekte olan kuşlar için yaptığı etkinliklerle farkındalık oluşturan Küçükçekmece Belediyesi, bu kez 100 bisikletçinin katılımıyla kuşlar için pedal çevirdi. Küçükçekmece Gölü'nde yaşayan nesli tükenmekte olan kuşlar için hazırlanan ‘Küçükçekmece-Kuşların Evi' adlı kitabı vatandaşlarla buluşturan Küçükçekmece Belediyesi, bu kez farklı bir etkinliğe imza attı.
Başkan Kemal Çebi ile Küçükçekmece Bisiklet Ve Doğa Aktiviteleri Kulübü (KÜDAK)'a üye 100 bisikletçi, göl kenarında pedal çevirdi. Yaklaşık 2 km süren bisiklet yolunu tamamlayan bisikletçiler, görevlilerce kendilerine hediye edilen t-shirt ve şapka ile karşılandı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Şimdi Küçükçekmece Gölü'nün diğer bir özelliği, öne çıkmayan, çıkartılamayan bir özelliği var. Ülkemizdeki kuşların yüzde 11'i Küçükçekmece Gölü'nde. İstanbul'da da yüzde 40'ın üzerinde kuş çeşidi Küçükçekmece'de yaşıyor. Bunun farkında değiliz. Yani 166 çeşit kuş, Küçükçekmece Gölü'nde, burada yaşıyor ve burayı göç yolunu kullanıyor. Biz de bunun bir kitabını hazırladık "Küçükçekmece Kuşların Evi" yorumunu yaptı

BELEDİYECİLİKTE ENGELLER YIKILDI

Engelsiz belediyecilik yaklaşımı ile kenti yenileme çalışmalarına devam eden Küçükçekmece Belediyesi, engelli araçların ücretsiz bakım ve tamir çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.Küçükçekmece Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki engelli araç tamir ve bakım atölyesi ile engelli vatandaşlara ücretsiz hizmet vererek, yaşamlarını kolaylaştırıyor. Akülü ve tekerlekli sandalyelere akü değişimi, tekerlek, fren, gövde bakımı, yağ kontrolü, mekanik ve elektronik arıza hizmetleri sunan Küçükçekmece Belediyesi son 1 yılda 200 engelli aracının bakım, tamirat ve tadilatını gerçekleştirdi.
Engelli vatandaşların manuel ve akülü araçlarının tamir, bakım, yedek parça ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayan Küçükçekmece Belediyesi, yolda kalan ve çağrı merkezine ulaşan vatandaşların taleplerine anında cevap veriyor. Engellilere uygun özel asansörlü araçlarla yolda kalan vatandaşlara ulaşan ekipler, araçları atölyeye getirerek, vatandaşları da evlerine bırakıyor.

"KÜÇÜKÇEKMECE İÇİN ÇALIŞMADA SINIR YOK"

Haftada ortalama 5-6 aracın tamir ve bakımını gerçekleştiren Küçükçekmece Belediyesi, son 1 yılda talepleri doğrultusunda ihtiyaç sahibi olan engelli vatandaşlara da 16 akülü araç, 219 manuel tekerlekli sandalye tahsis etti.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Gerçek olan tek engel, insanların oluşturduğu engellerdir ve bu engelleri ancak ve ancak birlikte kaldırabiliriz. Birlikte yaşama kültürü ile her bireyin sosyal hayata dahil olup, güvenle sokaklarda, parklarda gezebildiği bir Küçükçekmece hayalim var. Yaptığımız çalışmalarla Küçükçekmece'de yaşama engel yok demeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmamızla vatandaşlarımızdan çok güzel, olumlu geri dönüşler alıyoruz. Engelsiz bir Küçükçekmece için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Haber Ara