Dolar

32,5536

Euro

34,9304

Altın

2.444,14

Bist

9.716,77

Kral Selman kadınlarla tokalaştı

Suudi Arabistan'da ilk kez 'Belediye Meclis Üyesi' olarak seçilen kadınlar, Şura Meclisi'ndeki açılış toplantısına katıldı, Kral Selman bin Abdülaziz'le tokalaştı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-23 21:37:37

Kral Selman kadınlarla tokalaştı

Suudi Arabistan'da ilk kez 'Belediye Meclis Üyesi' olarak seçilen kadınlar, Şura Meclisi'ndeki açılış toplantısına katıldı. Kral Selman bin Abdülaziz'in tokalaştığı kadınlar, Şura Meclisi'nde yerlerini alarak ilk kez toplantıya iştirak etmiş oldu.

KRAL SALMAN TOKALAŞTI

Kralı Selman bin Abdülaziz, ilk kez üye olarak seçilen kadınların da içinde bulunduğu diğer üyelerle de tokalaştıktan sonra Şura Meclisi'ne geçti. Kral Selman, bugün öğleden sonra Şura Meclisi'nin 4'üncü yıl, 6'ıncı dönem açılışını yaptı.

KRAL OLDUKTAN SONRA İLK KONUŞMA

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra açılış konuşmasını Suudi Şura Meclisi Başkanı Şeyh Abdullah Al-Şeyh yaptı. Şura Meclisi'nde Kral olduktan sonra yaptığı ilk konuşmada Selman, Suudi Arabistan'ın dünyada güven ve istikrarın sağlanmasında kararlı olduğunu belirtti. Toplantıda meclisteki üyelere içecek ikramı da yapıldı.

KADINLAR İÇİN BİR İLK

Suudi Arabistan'da 3 dönemdir yapılan Belediye Meclis Üyesi Seçimleri'ne 979 kadın ilk kez aday olmuştu. Seçimde yaklaşık 130 bin kadın ilk kez sandık başına giderek oy kullanmıştı. Kadın adaylardan 20'si ise meclise girmeye hak kazanmıştı. Riyad Belediye Meclisi seçimlerinde 9'uncu bölgeden aday olan ve kazanan Suud Abdülaziz El-Subayiy ise "Hiç şüphesiz kadın toplumun ikinci yarısıdır. Ben kadının vatanına hizmette yer almasından mutluluk duyuyorum." ifadesini kullanmıştı.

DEĞİŞİKLİK EYLÜL 2011'DE YAPILMIŞTI

Suudi Arabistan'da merhum Abdullah Bin Abdulaziz'in Eylül 2011 yılında yaptığı değişiklikle kadınların 2015 seçimlerine katılmasının önü açılmıştı.

Haber Ara