Dolar

32,5148

Euro

34,9317

Altın

2.433,94

Bist

9.716,77

Konsolos eşine hapis

Cipiyle motosikletli çifte çarpıp yaralayan İstanbul İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel, 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-15 19:58:14

Konsolos eşine hapis

İstanbul Bebek'te kullandığı ciple motosikletle giden Filiz İnal ile eşi Doğan Durmuş İnal'a çarparak yaraladığı gerekçesiyle yargılanan o tarihte İstanbul İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarpırıldı.

CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Andrea Köppel ile Filiz İnal ve Doğan Durmuş İnal gelmedi. Avukatları hazır bulundu. İnal çiftinin avukatı Ezgi Kemer Kanar, Adli Tıp Kurumu raporunda Doğan Durmuş İnal'a motosikletle ısrarla sağa geçmemesi gerekçe gösterilerek kusur oranı verildiğini bildirerek, "Sağa park etmiş araçlar hesaplanmamıştır" dedi. Kanar, "Alkolün kişi üzerine tesirini gözetecek bir uzmandan rapor aldırılmamıştır. Bu nedenle teknik bir üniversitede oluşturulacak bilirkişi heyetinden rapor aldırılmasını talep ediyoruz" dedi. Avukat Kanar, sanığın cezalandırılmasına karar verilmesini talep etti.

BERAATİNİ İSTEDİ

Sanık avukatı Hasan Demirel ise müvekkilinin kaza anında alkollü olmadığını savunarak, "Alkollü olduğuna dair delil yoktur. Müvekkilim olaydan sonra alkolü arkadaşının doğum gününde almıştır. Şüphe üzerine alkollü olduğu iddia edilerek yargılama süreci uzatılmıştır. Beraat kararı verilmesini talep ediyorum" dedi. Avukat Demirel, kazanın oluş şekli ve motosikleti süren Doğan Durmuş İnal'ın kusuru olduğunu öne sürerek, "Ayrıca motosiklete binen ve yaralanan Filiz'de de kask yoktur. Bu durum tutanaklarla sabittir" diye konuştu.

MAHKEME CEZA VERDİ

Dosyadaki bilirkişi raporlarının yeterli ve denetime imkan verecek ölçüde olduğuna karar veren mahkeme sanık Andrea Köppel'in ‘Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak' suçunu işlediğinin sabit olduğunu bildirdi. Mahkeme Köppel'e 'suçun işleniş biçimi, kusur oranı, Filiz İnal'ın yaşamını tehlikeye sokacak şekilde vücudunda kemik kırılmasına, yüzünde sabit iz kalmasına ve duyularından birinin işlevinin yitirmesine neden olduğu' gerekçeleriyle alt sınırdan uzaklaşarak 2 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

BİLİNÇLİ TAKSİR VAR

Mahkeme, Andrea Köppel'in suçu bilinçli taksirle işlediğinin anlaşıldığını belirterek, cezayı arttırarak 3 yıl 8 ay hapis cezasına çıkarttı. İndirim uygulamayan mahkeme, Köppel'in kazadan sonra olay yerinden kaçması, yargılama sürecinde pişmanlığının görülmemesi, kusur oranı ve suçun işlenmesindeki özellikleri dikkate alarak hapis cezasını adli para cezasına çevirmedi.

HAPİS CEZASINI YATACAK

Avukat Müge Bozok sanığın yabancı olması nedeniyle cezasını büyük olasılıkla ülkesinde çekeceğine dikkat çekerek, "Somut olayda sanık devletlerarası hukuk kuralları çerçevesinde cezalandırılır. İnfazın nasıl olacağına ise devletler genel hukukları içinde yapılan yazışmalar sonrası karar verilecek. Ama tüm bu yazışmalar karanın Yargıtay tarafından onanması ardından yapılacak" dedi.

KTTT DOKUNULMAZLIKTAN FAYDALANAMADI

5 Şubat 2013 tarihinde yaşanan kazada motosiklete çarptıktan sonra olay yerinden kaçan sürücünün İstanbul İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel olduğu görgü tanığı Gülay Ataç'ın ifadesiyle ortaya çıkmıştı. Motosiklet sürücüsü 49 yaşındaki Doğan Durmuş İnal hafif'in yaralandığı kazada ağır yaralanan 41 yaşındaki Filiz İnal doğurganlığını yitirmişti. Çiftin avukatı Müge Bozok'un girişimiyle Uluslararası Hukuk Ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü şüphelinin bu suç bakımından diplomatik bağışıklık ve ayrıcalıklardan yararlandırılmayacağını bildirmiş ve soruşturma başlatılmıştı. İfadesi alınan Andrea Köppel yurt dışına çıkış yasağı ve denetimli serbestlik getirilerek serbest bırakılmıştı. Dava günü beklenirken sanık, yurt dışına çıkacağı için ara celse istemiyle mahkemeye başvurmuştu. Talebi kabul edilmiş ancak mağdur çiftin duruşma gününden haberi olmamıştı. İstanbul 24 . Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalara ülkesine döndüğü için katılmayan Andrea Köppel'e avukatların soruları konsolosluk aracılığıyla sorulmuştu.

Haber Ara