Dolar

32,5587

Euro

34,9370

Altın

2.442,78

Bist

9.716,77

Kocamaz: 'Kadınların yönetimde yeterince temsil edilemiyor olmaları biz erkeklerin ayıbı'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kadınların siyasette çok daha etkin rol almalarının en temel beklentileri olduğunu belirterek, 'Kadınlarımızın bugün yönetimde yeterince temsil edilemiyor olması başta biz erkeklerin ayıbıdır' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 14:56:16

Kocamaz: 'Kadınların yönetimde yeterince temsil edilemiyor olmaları biz erkeklerin ayıbı'
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kadınların siyasette çok daha etkin rol almalarının en temel beklentileri olduğunu belirterek, "Kadınlarımızın bugün yönetimde yeterince temsil edilemiyor olması başta biz erkeklerin ayıbıdır" dedi.

Başkan Kocamaz, Eşi Hatice Kocamaz ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadılar Günü etkinliğine katıldı. Akşam belediyeye ait Orkide Restoran'da gerçekleştirilen etkinlikte, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Kocamaz, kadın ve erkeği bir elmanın iki yarısına benzeterek, birbirlerinden ayrılamayacaklarını vurguladı. Kadın ve erkeğin birbirini tamamlayan unsurlar olarak bu dünyanın varlık sebebi olduklarını belirten Kocamaz, "Tarihin derinliklerinden günümüze gelinceye kadar Türk milleti birçok imparatorluk oluşturmuştur ve tabi ki bu imparatorlukları oluşturan yiğitlerin dünyaya gelmesini sağlayan, onları doğuranlar yüce Türk kadınlarıdır. Dolayısıyla bir devlet var olacaksa, bir millet ayakta duracaksa, geleceğe güvenle bakacaksa mutlaka kadınlara muhtaçtır" diye konuştu.

"Kadınlarımızın siyasette çok daha etkin rol alması bizim en temel beklentimizdir"

Kadınların tarihin derinliklerinden günümüze gelinceye kadar devlet yönetiminde etkin rol oynadıklarının altını çizen Kocamaz, "Bugün geldiğimiz noktada gerek muhtarlıklar gerek belediye meclis üyeleri gerekse de belediye başkanı, milletvekili ve yüksek siyasetçi olarak kadınlarımızın yeterince temsil edilemiyor olması aslında başta biz erkeklerin ayıbıdır. Kadınlarımızın siyasette çok daha etkin rol alması bizim en temel beklentimizdir. Eğer siyaset yapılacaksa siyaset kadından başlamalıdır. Erkekler her yere giremeyebilir ama kadınlar her kapıyı açar, her yere girer" şeklinde konuştu.

Her alanda olduğu gibi Kurtuluş Savaşı'nda da kadınların etkin mücadelede rol oynadıklarını dile getiren Kocamaz, "Çukurova'nın kurtuluşunda çok önemli rol üstlenen, komutanlık yapan Kara Fatma lakaplı Adile Hala, 700 küsur kişilik Fransız taburunun 44 kişi ile esir alınmasını sağlayan Kılavuz Hatice gibi geçmişimizde mücadele etmiş kadınlarımız var bizim. Aziz Atatürk Cumhuriyetin kuruluşundan önce 17 Mart 1923'de Mersin'i ziyaret etti. Tarsus'u ziyaret ederken Adile Hala yani Kurtuluş Savaşı'nın o kudretli güçlü kadını Kara Fatma lakaplı annemiz, Aziz Atatürk'ün ayaklarına kapanıyor ve diyor ki; 'Bastığın yerlere kurban olayım Paşam.' Aziz Atatürk de onun omzundan tutup kaldırıyor ve 'Türk kadını yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıktır' diyor. Biz bu ninelerimizin, bu annelerimizin torunlarıyız. Geleceğe güvenle bakmak istiyorsak, bu ülkeyi birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe taşımak istiyorsak, ölüm geldiğinde gözümüz açık gitmek istemiyorsak kadınlara gereken değeri vermek ve onların yetiştirdiği evlatlara güvenmek mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

Kutsal Anadolu topraklarında hür ve bağımsız olarak Türk milletinin varlığı için müştereklerde birleşilmesi gerektiğini vurgulayan Kocamaz, 15 Temmuz darbe girişimini de değerlendirerek, şunları söyledi: "15 Temmuz öncesiyle 15 Temmuz sonrasını ayrı değerlendirmek gerekir. Türkiye'nin bir eyalet sistemine doğru önü açılmış, adeta ülke birilerinin verdiği talimatlar doğrultusunda bölünmeye doğru gidiyor, anayasamız tartışılıyordu. O dönemde MHP ilk 4 maddenin kesinlikle tartışılamayacağını söylüyordu. Birileri de diyordu ki 4 maddede değişebilir. Ama Allah'a çok şükür ki Türk milliyetçilerinin dik duruşu sayesinde bugün o 4 maddeyi gündeme getirmeye hiç kimsenin cesareti de kalmamıştır."

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Uslu Var da kadınların dahil olmadığı hiçbir hareketin başarıya ulaşamayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile etkinliğe katılan kadınlar keyifli anlar yaşadı.

Haber Ara