Dolar

32,4957

Euro

34,9138

Altın

2.441,66

Bist

9.716,77

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'başkanlık' tepkisi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin 'başkanlık sistemine destek vermesi' durumunda Cumhuriyet'e ihanet etmiş olacak dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-11 09:11:50

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'başkanlık' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın sorularını yanıtladı.

Röportajında MHP'nin AK Parti'ye olası desteğine dair görüşlerini ifade eden CHP lideri, Bahçeli'yi 'ihanet' konusunda uyardı.

'ERDOĞAN'A DESTEK, İHANET OLUR'

CHP lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle ilgili kendisine yöneltilen “Bahçeli'nin partili Cumhurbaşkanı değişikliğine destek vereceği iddia ediliyor, bunun parti içi mücadeleyle ilgisi var mı?” sorusuna, “Bir partinin içişlerine karışmayı doğru bulmam ama Erdoğan'ın başkanlık taleplerine şu veya bu şekilde bir desteği asla kabul edilemez. Bu, Cumhuriyet'e ihanet olur.” yanıtını verdi.

'KABUL EDİLEMEZ'

Kılıçdaroğlu, muhabirin; 'Öyle bir şey olursa ne yaparsınız?' sorusuna ise; Biz parlamentoda mücadelemizi yapacağız. Gerekirse sokaklara çıkacağız. Babalarımızın, dedelerimizin bize miras bıraktığı Cumhuriyet'i korumak bizim görevimizdir. Bu Cumhuriyet'i ve yıllar yılı mücadelesini verdiğimiz demokrasiyi bir kişinin iki dudağı arasına hapsetmek asla doğru değildir ve kabul edilemez. Bunun mücadelesi verilmesi gerekiyorsa en şiddetli şekilde verilecektir. Parlamento içinde, dışında. Türkiye, birilerinin çiftliği değildir ve asla olmayacaktır.' dedi.

Haber Ara