Dolar

32,4969

Euro

34,8842

Altın

2.441,70

Bist

9.716,77

Kanada merkezli Rebel Medıa Müslüman karşıtlığı nedeniyle eleştirildi

Kanada’da faliyet gösteren “Rebel Media” adlı bir yayın organının Müslüman karşıtı nefreti körüklediği belirtildi. İngiltere’nin sivil toplum örgütlerinden “Faith Matters”, Rebel Media’nın bu amaçla çalıştığını kamuoyuna duyurdu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-04 09:02:46

Kanada merkezli Rebel Medıa Müslüman karşıtlığı nedeniyle eleştirildi

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

İngiltere'nin sivil toplum örgütlerinden Faith Matters, Kanada'da yayın yapan “Rebel Media” adlı beyaz ırkçı bir internet platformunun Kanada'da göç konusunda toplumun hoşnutsuzluğundan nemalandığını belirtti. Faith Matters (İnançlar Değerlidir) adlı örgüt Rebel Media'nın bir online platform olarak beyaz ırkçıların bölünmeyi ve Müslüman karşıtı hassasiyeti arttırdığını ilan etti.

Buna göre Rebel Media Kanada'da özellikle Müslümanlar tarafından yapılan göçler sonucu beyaz ırkçıların büyük gerileme içerisinde olduğu algısını yayıyor. Böylece “hoşnutsuzluk ve huzursuzluğun meyvelerinden faydalanıyor”

Fait Matters'ın haberine göre, 1.2 milyar YouTube abonesi ve 169,000 Facebook takipçisi ile Rebel Media aşırı sağcı yorumculara Müslüman karşıtı, göçmen ve göç karşıtı fikirlerini yayma imkanı sunuyor.

Faith Matters, “Rebel Media'nın mesajlarının merkezinde aşırı sağcı ideolojinin olduğunu ve Avrupa'daki Müslümanları “onlar” şeklinde tanıtarak dünyayı “biz ve onlar” algısıyla göstermeye çalıştıklarını” belirtiyor.

Rebel Media ise 2015 yılında kurulmuş ve sıklıkla Amerikan aşırı sağcı web sitesi Breitbart'ın “Kanadalı kuzeni” olarak adlandırılıyor.

Faith Matters tarafından hazırlanan raporun yazarı Rabbil Sikdar, "Müslümanlar etrafında dolaşan sahte haberleri ya da  cami inşa etmek ve helal sertifikalı ürün almanın Müslümanların kontrolü ele geçireceği imasına karşı koymak için daha yapılması gereken çok şey var” dedi.

Yazara göre “Bu sahte haberleri okuyan kişiler camiler ve dini okullar gibi İslami kurumları daha çok protesto ediyor veya daha az Müslüman istedikleri çağrısı yaparak yetkililerden önlem talep ediyor.”

 “Rebel Media korku ve nefreti yaymak için var olan bir platform ve buraya katkıda bulunanlar da bu çizgide çalışıyor. Küresel bir nefrete sahipler ve bu durumdan gerçekten endişe etmeliyiz.”

Modern dünyanın beyaz insanı baskı altına aldığını ve kendilerinin de beyaz insanı desteklediği imajını veren web sitesi yine aynı rapora göre, “Nefreti normalleştirerek, Müslümanlar ve göçmenler üzerinden beyazların soykırıma uğratıldığı ve Müslümanların Batı medeniyetini ele geçirdiği savını sürekli yayıyor.”

Kaynak: thenational.ae

 

Haber Ara