Dolar

32,5604

Euro

34,9510

Altın

2.446,63

Bist

9.716,77

Kanada'da pilotlara sakal yasağı kalktı

Kanada'da pilotlara uygulanan sakal yasağı Kadana SPU Üniversitesinin yaptığı araştırmanın sonucunda elde edilen bilgiler ışığında kaldırıldı. Solunum maskesinin sakallı insanlar tarafından da rahatlıkla kullanılabileceği ortaya çıkınca AIR Canada, sakal yasağını kaldırdı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-15 16:56:08

Kanada'da pilotlara sakal yasağı kalktı

TİMETÜRK ÇEVİRİ

SFU Üniversitesinin araştırmasına göre pilotların kullandığı solunum maskesi sakallı yüzlerde de efektif bir şekilde çalışıyor. Önceleri pilotların yüzlerinin sıfır traş olmaları gerekiyordu. Fakat SFU Üniversitesinin araştırmaları sonucunda ispat ettiler ki; solunum maskeleri sakallı yüzlerde de çalışabiliyor.

Bu araştırma AIR Kanadanın havayolları politikasını değiştirmesine neden oldu.

Pilotlar normalde sıfır traşla uçuyorlardı. SPU, bu miti çürüttü.

AIR Canada, artık 1.25 cm kadar sakal bırakılmasına izi verdi. AIR Canadanın politikası sakalsız bir yüz ile çok rahat oksijen alınabileceğine dair bir inançtı.

İki farklı sakal modeliyle testler yapılarak, kabindeki karbonmonoksit duman derecesine göre yapılan ölçümlerde yüzde yüz başarı elde edildi.

Araştırmacılardan biri, İnanıyorum ki bu bir başlangıç. Yeni kapılar açılacak. Umuyoruz ki daha fazla araştırma yapılacak ve inancından dolayı sakalı olanlara da izin verilecek. Çünkü bu bir moda değil. Sakal, insanların hayatlarını sürdürdüğü bir inanç.

www.cbc.ca

Haber Ara