Dolar

32,5224

Euro

34,9062

Altın

2.438,38

Bist

9.716,77

Kadirov, Muhammed Ali'nin kızını Grozni'ye davet etti

Rusya’ya bağlı Çeçen Cumhuriyeti Başkanı Ramzan Kadirov, ünlü Amerikalı boksör, merhum Muhammed Ali'nin kendisi gibi boksör olan kızı Leyla Ali’yi, başkent Grozni'ye davet etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-19 16:16:35

Kadirov, Muhammed Ali'nin kızını Grozni'ye davet etti

Rusya'ya bağlı Çeçen Cumhuriyeti Başkanı Ramzan Kadirov, ünlü Amerikalı Müslüman boksör Muhammed Ali'nin kendisi gibi boksör olan kızı Leyla Ali'yi, başkent Grozni'ye davet etti. Kadirov, Muhammed Ali'nin anısına teşekkür ettiği bir video yayınladı.

Kadirov videoda, Muhammed Ali'nin kızının kadın kültürünü tanımak için Rusya'yı ziyaret etmesinden çok memnun olacağını belirtti.

Kadirov davet videosunda şunları söyledi:

“Babanız, Muhammed Ali, İslam'ın değerlerini geri kalanın üstüne yerleştiren en büyük boksör ve derinden saygılı biriydi ve Çeçen Cumhuriyeti'nde her zaman zamanımızın efsanevi bir kişisi olarak hatırlanacak! Sizi Grozni'yi ziyaret etmeye davet etmekten çok memnun olacağım!” 

Son zamanlarda başta Türkiye olmak üzere Arap ülklerine yaptığı ziyaretler ile dikkat çeken Kadirov'un; Çeçenistan'da camiler, Kuran kursları açması ve yabancı ülkelerdeki tanınmış Müslüman şahsiyetleri ülkesine davet etmesi, kendisine yönelik eleştirilere karşı meşruiyet kazanma çabaları olarak yorumlanıyor.

Haber Ara