Dolar

32,5342

Euro

34,9406

Altın

2.438,11

Bist

9.716,77

Kaddafi'nin oğlunun serbest bırakılmasına soruşturma

Libya Başsavcılığının, 2011'den bu yana tutuklu bulunan devrik lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın serbest bırakılmasına ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-12 09:22:48

Kaddafi'nin oğlunun serbest bırakılmasına soruşturma

Libya Başsavcılığı Vekili İbrahim Mesud, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Temmuz 2015'te Libya'nın devrik lideri Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam hakkında çıkarılan bir mahkeme kararı olduğunu ve bu karar gereği söz konusu kişinin arandığını belirterek, "Yasal işlemler, soruşturmalar ve yargı, mahkeme kararlarının uygulanmasını engelleyen herkesi kapsayacaktır" ifadelerini kullandı.

Seyfülislam Kaddafi'nin, insanlığa karşı suçlar işlediği için Uluslararası Ceza Mahkemesince de arandığını ifade eden Mesud, Libyalı tüm taraf ve resmi kurumlara, yargı makamlarının kararlarına saygı duyması çağrısında bulundu.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisine bağlı General Halife Hafter güçlerinin yönettiği Zintan'daki silahlı gruplardan "Ebu Bekir es-Sıddık" Tugayı, dün kentteki cezaevinde Kasım 2011'den bu yana tutuklu bulunan Seyfülislam Kaddafi'nin serbest bırakıldığını duyurmuştu.

Seyfülislam'ın, Temsilciler Meclisinin oluşturduğu geçici hükümette görev alan ve geçen yıl hayatını kaybeden eski Adalet Bakanı El-Mebruk Karira'dan teslim alınan eski yazışmalara ve Temsilciler Meclisince çıkarılan genel af yasasına dayanılarak serbest bırakıldığı kaydedilmişti.

 

Haber Ara