Dolar

32,5452

Euro

34,9373

Altın

2.444,02

Bist

9.716,77

İzmir'de mutlaka deneyimlemeniz gereken 6 konaklama yeri

Seyahat planları yaparken konaklayacağımız yerler genelde en önem verdiğimiz detaylar arasında olur. Konaklama yerleri kimisi için; bütün gün gezip dolaşıp gün sonunda güvenli ve temiz bir yerde geceyi geçirmektir. Kimisi için de tatilin baş rol oyuncusu, yoğun şehir hayatından kaçış yani dinlenme yeridir. Bu noktada nasıl bir konaklama tarzı istediğinizi bilmeniz çok önemli. Ama son zamanlarda izole konaklama yerlerine bir talep olduğu da aşikar.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-06 11:29:41

İzmir'de mutlaka deneyimlemeniz gereken 6 konaklama yeri

İzmir'de bulunan çeşit çeşit konaklama alternatiflerinin içerisinden seçiminiz kolaylaşsın diye doğaya en uyumlularını seçtim ve yazdım. Keyifli okumalar.

Bunga Love Camp

Bunga Love Camp Nerede ve Nasıl Gidilir

Bungalove Camp İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunuyor. İzmir merkeze 50 kilo metre mesafede olup özel aracınızla gidebileceğiniz bir konumda yer alıyor.

Bunga Love Camp'da Neler Var

5 dönüm arazi üzerine kurulmuş Seferihisar'ın en izole doğayla iç içe yerlerinden birisindeyiz. Bahçeye girer girmez sizi meyveli dalları yerlere kadar sarkmış mandalina ağaçları karşılıyor. Siz de benim gibi mandalina zamanında giderseniz şanslısınız, burada yer gök mandalina. Doğal ortamın bozulmadığı kocaman bir bahçe. 5 dönüm araziye 5 adet minimalist ev yerleştirilmiş. Gerek metre kare gerekse renk olarak evlerin her biri birbirinden farklı durumda. Konaklayacağınız evlerin özelliği doğa içerisinde küçük evler olmaları ve birbirini görmeyecek derecede birbirilerine uzak noktalara yerleştirilmiş olmaları. Az ses bol huzur diyenler için bunlar kesinlikle cezbedici özellikler.

bungalove-camp

Küçük evler 9, 12 ve 22'şer metre kareden oluşuyor. Evlerin her birininin rengi diğerlerinde farklı. Evlerin içerisinde tuvalet, banyo, yatak ve hatta mutfak dahi bulunuyor. 9 metre kare olan evde dahi mutfak ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz detaylar mevcut. İzmir'de konaklama arayanların mutlaka listelerine almaları gereken bir yer.

Yılın her dönemi gidip konaklayabileceğiniz evlere eğer yazın giderseniz mayonuzu yada şortunuzu da götürmeyi unutmayın. Çünkü Bungalove Camp sahile sadece 800 metre mesafe uzaklıkta bulunuyor. Akarca plajı gidebileceğiniz en yakın sahil.

Instagram kullanıcı adı: BungaLoveCamp (bungalove_camp)

Telefon numarası: 0534 655 77 71

Ahşap Ev Oliva

Ahşap Ev Oliva Nerede ve Nasıl Gidilir

İzmir'in Bayındır ilçesinde bulunan Oliva ahşap ev merkeze ortalama 45 dakika mesafede bulunuyor. Özel aracınızla gitmenizi öneririm, evin bahçesinin önünde aracınızı park edebileceğiniz boş alanlar mevcut.

Ahşap Ev Oliva'da Neler Var

Tiny house deneyimi yaşamak isteyenlerin kesinlikle en az 1 günlerini geçirmeleri gereken bir ev. Evin dış görünüşü o kadar şirin ki görür görmez bir masalın içindeymişsiniz hissiyatı veriyor. İçi de en az dışı gibi şirin ve ilgi çekici döşenmiş.

Oliva, 4 dönümlük zeytin bahçesi içerisinde tek ev olarak misafirlerini ağırlıyor. Bahçede bulunan ekili sebzeleri kahvaltınıza dahil edebilir yine bahçede bulunan ateş yakma alanında akşamınıza keyif katabilirsiniz. Loft katı olan ahşap evin üst katında çift kişilik yatak bulunuyor. Yattığınız yerden yıldızları izleme fanteziniz varsa (kimin olmaz) burası tam size göre. Yatağa yattığınızda gökyüzünü rahatlıkla görebileceğiniz 2 adet penceresi bulunuyor. Ama sabah dikkat edin güneş yüzünüze vurarak uyandırmasın. İçinde tuvalet, banyo ve mutfak ihtiyaçları bulunuyor. Yemeklik ürünlerinizi getirirseniz evin mutfağında yemeğinizi yapabilirsiniz. Diğer evlerde de bahsettiğim gibi buraya da gelirken sinek ilacınızı yanınızda getirin.

Oliva'nın yakınlarında bir köy var ama köyde her şeyi bulamayabilirsiniz o yüzden siz buraya gelmeden önce merkezi bir yerden alışverişinizi yapmayı unutmayın. Oliva ahşap ev'de çok huzurlu zaman geçireceksiniz.

Instagram kullanıcı adı: Ahşap Ev Oliva (olivahsapev)

Telefon numarası: 0536 276 87 06

Hayal Tadında

Hayal Tadında Nerede ve Nasıl Gidilir

Hayal Tadında, İzmir Ödemiş Birgi'de bulunan tatlı bir ailenin işlettiği konaklama işletmesidir. İzmir merkeze 110 kilo metre mesafede olan işletmeye merkezden özel aracınızla ortalama 1 buçuk saatte gidebilirsiniz. Birgi'nin tarihi sokaklarına 1-2 kilo metre yani 5 dakikalık mesafede bulunuyor. Buraya kadar gelmişken tarihi Birgi köyünü de gezi rotanıza eklemenizi öneririm.

Hayal Tadında'da Neler Var

Burada kiralayabileceğiniz bir taş ev ve 2 tane de Tiny House işletmecilerin tabiriyle İngiliz Çoban Evi bulunuyor. Burası İzmir'de konaklama yerleri içerisinde en farklılarından bir tanesi. Her evin kendine ait bahçesi ve kamelyası var, dilerseniz size ait ayrılmış bu alanda gün batımı keyfi hatta mangal da yapabilirsiniz.12 metre kare olan küçük evlerin içerisinde banyo, tuvalet, odun sobası ve yatak gibi ihtiyaçlar mevcut. Çift kişilik yatağın altından çekilerek tek kişilik bir yatak daha çıkıyor böylelikle bu küçük evde 3 kişi de konaklayabilirsiniz. Benim bu evlerde en hoşuma giden detay yatağın yanında bulunan pencerenin manzarasının zeytin bahçelerine ve dağlara doğru olması. Pencere, gün doğumunu görebileceğiniz bir açıda yerleştirilmiş.

hayal-tadinda

Hayal Tadında'ya gelmeden önce merkezi bir yerden alışverişinizi yapmayı ve doğal ortamda olduğunuzdan dolayı yanınızda sinek ilacı getirmeyi unutmayın. Hayal tadında misafirlerine konaklamanın yanı sıra kahvaltı da ikram ediyor. Birgi köyünün yerel halkının sattığı doğal ürünlerden hazırlanmış olan bir kahvaltı paketi veriliyor. Hayallerinin peşinden giden Hayal tadında'nın çekirdek ailesine sevgilerimle.

Instagram kullanıcı adı: Bir Sevgi Çiftliği (hayal.tadinda)

Telefon numarası: 0533 527 70 22

Ağaç Ev İzmir

Ağaç Ev İzmir Nerede ve Nasıl Gidilir

Ağaç evi İzmir'e 40 dakika mesafede olan Karaot mevkiinde bulabilirsiniz. Özel aracınızla gidebileceğiniz oldukça izole bir konumda bulunuyor. Aracınızı ağaç eve yaklaşık 100 metre mesafede olan müşteriler için oluşturulmuş alana bırakıyorsunuz ve kalan yolu yürüyerek gidiyorsunuz. Aracı bu noktadan sonra eve doğru götürmemeniz ev sahibi tarafından önemle belirtiliyor, hem evin izole yapısının bozulmamasından hem de yollarının toprak ve yokuş oluşundan dolayı. Yani 100 metrelik toprak yolu yürüyerek eve ulaşmanız gerekiyor. Siz de benim gibi geç saatlerde karanlıkta gelip eve doğru yürümek zorunda kalırsanız şimdiden söyleyeyim yolda hiç bir tehditle karşılaşmadım, gayet keyifli bir köy yolundan giderek ağaç evin bahçesine ulaşıyorsunuz.

agac-ev-izmir

Ağaç Ev İzmir'de Neler Var

Hemen söyleyeyim Ağaç ev İzmir konaklayabileceğiniz sadece bir tane evden oluşuyor. Eğer dilerseniz aynı ev sahibine ait yakınlarda başka bir ev daha var ama burası gibi ağaç değil taş bir ev. Siz de benim gibi ahşap yapıları kendinize daha yakın hissediyorsanız kesinlikle bu evde en az bir gece konaklama yapmanızı öneririm. Ev komple ahşap ürünlerden oluşuyor. Yerden yüksekliğiyle ve dışardan görüntüsüyle eminim sizi de eminim en az benim kadar etkileyecektir. Bahçesinde barbekü ve masanın yanısıra evin altına gelen bir noktada bir de ufak bir dere bulunuyor. Evin içerisinde kuzine, tuvalet, banyo, birisi loft kat olmak üzere 2 adet yatak odası, oturma odası ve mutfak bulunuyor. Burası pencereleri sadece yeşile bakan, kuş sesinden başka bir ses duymayacağınız, hiç görmediğiniz kadar doğal bir ağaç ev.

Ağaç eve yaklaşırken geçtiğiniz bir köy olacak ya buradan yada merkezi bir yerden alışverişinizi yapıp gelmenizde fayda var. Yiyecek keyifli şeyler mutlaka alın burada gerek kuzine başında gerekse bahçedeki ortamda keyfinizi tamamlayacak yiyeceklere ihtiyaç hissedeceksinizdir. Ve son olarak her doğa ile iç içe ortama gittiğinizde unutmamanız gereken sinek ilacınızı yine yanınıza almayı unutmayın. Bu her yanı zevkle döşenmiş ağaç evin samimi ev sahibine sevgilerimi gönderiyorum. Size de şimdiden bol keyifler diliyorum.

Instagram kullanıcı adı: Ağaç Ev İzmir (agac_ev_izmir)

Telefon numarası: 0544 691 17 45

La Casa Verde Bungalows

La Casa Verde Bungalows Nerede ve Nasıl Gidilir

İzmir Foça'da eski Foça ile yeni Foça ortalarında bir noktada bulunuyor. İkisine de 15'er dakikalık bir mesafede. İşletmenin önünden yol geçtiğinden dolayı aracınızla çok rahat bir şekilde gelebilir aracınızı işletmenin otoparkına park edebilirsiniz.

La Casa Verde Bungalows'da Neler Var

Yepyeni bir keşif ve çok yeni bir doğa içi konaklama yeri. İddia ediyorum bu bungalovları gördüğünüzde tasarımlarına bayılacaksınız. Öyle bildiğiniz tekdüze bungalov değil her birinin adı kendine has rengi ve tarzı var. İşletmenin adından da anlayacağınız gibi bungalovların adlarını koyarken ünlü Le casa de papel dizisinden esinlenmişler. Benim görüşüm, buranın özenle hazırlandığı her hali ile çok belli. Burası da bir aile işletmesi, uzun yıllar kahvaltı sektöründe hizmet veren aile artık işlerine bungalov işletmeciliğini de eklemişler. İzmir'de konaklama yeri arıyorsanız buraya bir göz atmalısınız.

lacasaverde-bungalows-kirmiziev

4 tane olan bungalovların 2 tanesi dublex diğer 2 tanesi tek katlı. İçlerinde tuvalet banyo gibi ihtiyaçlar bulunuyor. Mutfak bulunmuyor ama bungalovların bulunduğu arazide aynı işletmeciye ait restoran olduğu için yemek ihtiyacınızı orada giderebilirsiniz. Burayı mutlaka ziyaret edin, benden de selamlar iletmeyi unutmayın.

Instagram kullanıcı adı: La Casa Verde Bungalows (lacasaverdebungalows)

Telefon numarası: 0505 873 75 92

Pingala Glamping

Pingala Glamping Nerede ve Nasıl Gidilir

Pingala İzmir Karaburun'da merkezi bir konumda bulunuyor. Merkezi konumda olduğundan dolayı bulmakta çok zorlanmayacaksınız. Konaklama yerinin bahçesinin önünde aracınızı park edebileceğiniz yerler mevcut.

Pingala Glamping'de Neler Var

Karavan severler Pingala Glamping'e bayılacaksınız. Pingala, yazımda bahsettiğim diğer konaklama yerlerine göre bambaşka bir konaklama deneyimi sunuyor misafirlerine. Pingala'nın konsepti karavan kamp deneyimi. Daha önce karavanda uyuma deneyimi yaşamamış ama yaşamak isteyenler için burası bire bir. Konaklayacağınız yerler bildiğiniz çekme karavanlar ama olduğu yerde duran karavanlar. Cıvıl cıvıl renklere boyanmış karavanların içlerinde 3 kişi kalabilirsiniz. Tuvalet ve banyosu bulunan karavanlarda mutfak bulunmuyor. Alanda işletmeye ait olan cafe olduğu için yemeği dert etmeyin. Eğer burada yemek istemezseniz dışarı çıkıp liman tarafındaki balıkçılara da gidebilirsiniz. Kahvaltınız zaten işletme tarafında veriliyor olacaktır.

Pingala Glamping'in en hoşunuza gidecek en can alıcı noktası karavanlardaki yatakların tam üzerine yerleştirilmiş olan pencereler diyebilirim. Malum yıldızları izleyerek uyumak çok sık yaptığımız bir şey değil. Sırf bu özelliği bile Pingala'ya gitmeniz için sebep olabilir. İzmir'de konaklama yeri olsun ama konsepti farklı olsun diyorsanız burayı mutlaka ziyaret edin.

Pingala, Karaburun'da merkezi bir konumda olduğundan dolayı etrafta alış veriş yapabileceğiniz market çok rahat bulabilirsiniz. Sahile ortalama 200 metre kadar bir mesafede bulunması da cabası, aman mayoları getirmeyi unutmayın. Çok yakında olan Bodrum Plajı çok keyifli bir plaj.

İstanbul'dan göç etmiş sıcacık bir ailenin işlettiği Pingala Glamping eminim sizin de kalbinizi çalacak. Size ve onlara çok sevgilerimi gönderiyor keyifli konaklamalar diliyorum.

Instagram kullanıcı adı: Pingala Glamping (pingalacamp)

Telefon numarası: 0532 796 93 60

Değerli Timetürk okuyucuları bire bir deneyimlediğim İzmir doğa içi konaklama yerlerini sizlerle paylaştım. Yanınıza kitabınızı alın ve kendinize bu güzel yerlerden en az birinde birkaç gün hediye edin. Keyifli dinlenmeler dilerim.

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara