Dolar

32,5283

Euro

34,9420

Altın

2.440,01

Bist

9.716,77

İtalyan gazetesi, Moskova’yı kızdırdı!

İtalyan La Stampa gazetesi, 'Rusya’nın gönderdiği yardımların yüzde 80’inin işe yaramaz ve propaganda amaçlı olduğunu” iddia etmesi, Moskova'yı kızdırdı. Rusya’nın İtalya Büyükelçiliği, bugün Le Stampa gazetesine bir protesto mesajı yolladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-29 11:30:24

İtalyan gazetesi, Moskova’yı kızdırdı!

Rusya ordusunun, koronovirüsle mücadele kapsamında İtalya'ya yolladığı yardım konvoyu ve malzemeleri yüzünden beklenmedik bir gerginlik yaşandı.

İtalyan La Stampa gazetesi, "Rusya'nın gönderdiği yardımların yüzde 80'inin işe yaramaz ve propaganda amaçlı olduğunu” idda etmesi Moskova yönetimini kızdırdı.

 İtalyan gazetesinin iddialarına Rusya Dışişleri'nden sert tepki geldi. İtalyan hükümeti de eleştirinin haksız ve yersiz olduğunu bildirdi. 

Rusya, 10 askeri kargo uçağı ile 600 solunum cihazı ve 100 sağlık uzmanı göndermişti. La Stampa'daki yazıda bazı hükümet kaynaklarının “Yardımların Moskova'nın jeopolitik ve diplomatik fırsatçılığına bir örnek olduğu” iddiası ve yorumuna yer verilmişti.

Rusya'nın İtalya Büyükelçiliği bugün Le Stampa gazetesine bir protesto mesajı yolladı. Mesajda, “Yardımların ne kadar yararlı ya da yararsız olduğunu Bergamo halkına sorun” denildi. Ayrıca Rus askerlerinin de sağlık riski alarak yardım ulaştırmaya çalıştığına vurgu yapıldı. Büyükelçi Sergey Razov ise La Stampa'yı böylesine zor dönemde yapılan insani yardımdan böylesi sonuçlar çıkarmayı “sapkınlık” olarak niteledi.

Lombaridya Bölge Valisi  Attilo Fontana da haksız eleştirilerden utanç duyduğunu söyleyerek, "Politik saçmalıklardan uzak durulması lazım. Rusya'ya teşekkür borçluyuz. Bu konularda spekülasyon yapacak çakallar her zaman olur" dedi.   
 
 Bu arada Sputnik'in haberine göre, İtalya'ya giden Rus askeri uzmanlarının Bergamo kentindeki hastanede yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmaları görüntülendi.
 
Rusya Savunma Bakanlığı'na ait Zvezda televizyonunun yayınladığı videoda, Rusya Radyasyon, Kimyasal Ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri uzmanlarının Bergamo kentindeki hastanenin içini ve dışını dezenfekte ettiği görülüyor.

Daha önce Rus askeri uzmanların ve doktorların, koronavirüs hastanelerine dönüştürülen 65 huzurevinde hizmet vereceği bildirilmişti. Rus uzmanlar özel ekipman ile binaları ve çevrelerini dezenfekte edecek.

İtalya hükümetinin talebi üzerine geçtiğimiz günlerde başkent Roma'ya giden Rus askeri uzmanlar, İtalyan-Rus Koronavirüsle Mücadele Merkezi kurmak üzere Lombardiya bölgesinin Bergamo şehrine gitmişti.

22 araçtan oluşan Rus konvoyu, Bergamo'ya İtalya'nın başkenti Roma'ya 30 kilometre mesafedeki Pratica di Mare hava üssünden çıkıp yaklaşık 600 kilometre yol kat ederek ulaşmıştı.

Bergamo'ya giden konvoyda mobil analiz ve tanı kompleksi, dezenfektan madde rezervine sahip yüksek verimli mobil dezenfeksiyon araçları, koronavirüse yakalanan ağır hastalara yönelik özel ekipman yer alıyor.

Haber Ara