Dolar

32,5246

Euro

34,9220

Altın

2.434,05

Bist

9.716,77

İstanbul Autoshow 2017

Renault, yeni Koleos ve Captur'ın Türkiye prömiyerini fuarda gerçekleştirdi- Fuarda 16 aracıyla yer alan Renault, Yeni Espace'i otomobilseverlerle ilk kez Autoshow'da buluşturdu- Yenilenen ürün gamı ile İstanbul Autoshow'da yerini alan Dacia, ilk otomatik vitesli modeli Duster EDC ile ilgi çekti

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-20 14:42:37

İstanbul Autoshow 2017
Renault, yeni Koleos ve Captur modellerinin Türkiye prömiyerini "İstanbul Autoshow 2017"de gerçekleştirdi.

Renault, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 17'ncisi düzenlenen "İstanbul Autoshow"da 16 aracıyla yerini aldı.

Şirket, yeni Captur ve Koleos'un Türkiye ilk gösterimini fuarda gerçekleştirdi. Etkinlikte verilen bilgilere göre, Renault, böylece Kadjar ile birlikte SUV ürün gamını tamamladı.

Daha casur ve iddialı görünüme sahip Captur ile güçlü bir SUV'un tüm karakteristik özelliklerini bünyesinde barındıran Koleos, fuarda ilk andan itibaren ilgi görmeye başladı.

Ayrıca Renault'nun tasarım anlayışı ve gelecekteki teknolojisi hakkında ipuçları veren elektrikli bir GT olan konsept model Trezor fuarda sergileniyor. Yeni Renault tasarım anlayışının izlerini taşıyan Trezor, sıcak, yalın ve duygu dolu hatlara sahip.

Elektrikli otomobil teknolojisinin öncüsü ve Avrupa'nın bu pazarda lider markası Renault, artık rekor düzeyde 400 kilometrelik sürüş menzili sunduğu ZOE ile bu alanda yepyeni bir sayfa açıyor. Renault ZOE, artık rekor düzeyde 400 kilometrelik sürüş menzili sunuyor.

Renault'nun yaratıcısı olduğu D-MPV segmentinde ise Yeni Espace, otomobilseverlerle ilk kez Autoshow'da buluştu. Dinamizmi ve gücü temsil eden yeni model, otomobil SUV benzeri kaslı yapısıyla göze çarğıyor.

Motorsporları tutkunları için ise F1 Show Car, Autoshow'un en ilgi çekici modellerinden biri olarak öne çıkıyor.

Otomotiv Gazetecileri Derneği'nce geçen hafta Türkiye'de "Yılın Otomobili" seçilen Megane Sedan da yeni ünvanı ile standın en gözde modelleri arasında yerini aldı.

Renault standında ayrıca Talisman, Megane ailesi, Clio HB, Twizy'nin de yer aldığı 16 araç sergileniyor.


- "Otomobilseverleri sayısız yeniliklerle buluşturuyoruz"


Tanıtım etkinliğinde konuşan Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, İstanbul Autoshow'un kenidleri kendileri için 2017'nin en önemli etkinliklerinin başında geldiğini belirterek, "Markamıza ait inovasyon ve yeni teknolojileri müşterilerimizle buluşturacağımız önemli bir organizasyon." dedi.

Türkiye'de otomotiv sektörünün önde gelen oyuncularından biri olarak autoshow organizasyonunda yer almanın sektöre destek olacağını dile getiren Çağdaş, şunları söyledi:

"Fuarda, yeni Captur ve Koleos'un Türkiye ilk gösterimini gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Ayrıca konsept modelimiz 2016'da En Güzel Konsept Otomobil seçilen Trezor, şüphesiz otomobilseverlerin büyük beğenisini kazanacak. Trezor, markanın gelecekteki tasarım anlayışı ve inovasyon hakkında ipuçları veren elektrikli bir GT. Elektrikli otomobilin öncü markası olarak bugün ZOE'nin elektrikli otomobiller arasında 400 kilometre gibi en uzun menzile sahip yeni bir versiyonunu sergiliyoruz. Renault standında otomobilseverleri sayısız yeniliklerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz."


- Dacia, yenilenen ürün gamı ile fuarda


Yenilenen ürün gamı ile İstanbul Autoshow'da yerini alan Dacia, ilk otomatik vitesli modeli Duster EDC ile ilgi çekti.

Firmanın yenilenen Sandero ve Logan MCV modelleri fuarda tüketiciyle buluştu. Dacia, yeni marka kimliğini Dokker ailesi ve Lodgy'ye de uyguladı.

Yepyeni bir ön tasarıma kavuşan Sandero ve Logan MCV, önde LED ve arkada yepyeni bir far tasarımı sayesinde daha dinamik ve modern bir görünüm kazandı. Arka stopların tasarımında dört kareli tasarım imzası göze çarpan modellerde, yeni tampon tasarımı ve ön ızgara ile sis farlarındaki krom detaylar da modellerin kaslı hatlarını ön plana çıkarıyor.

Sandero'nun yenilenen tasarımının yanı sıra yepyeni birçok donanım da (4 hava yastığı, hız sabitleyici, arka cam otomatikleri, deri direksiyon, elektrikli yan aynalar) eklendi. Fuarda, Sandero Stepway'in Easy-R yarı otomatik vites kutulu versiyonu müşterilerle buluştu.

Lodgy Stepway de Autoshow'da Dacia standında sergilenen modeller arasında yerini aldı. Crossover araçlardan alınan ilhamla daha kaslı bir görünüme ve güçlü bir kişiliğe sahip Lodgy Stepway'in 5 ve 7 koltuklu seçenekleri mevcut.

Dokker Stepway ise dış aksesuarlarla zenginleştirilmiş, SUV görünümlü modern ve kompakt tasarımı ile göze çarpıyor. Fuarda ayrıca Duster Transanatolia showcar motorsporları tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

Haber Ara