Dolar

32,5051

Euro

34,9052

Altın

2.438,76

Bist

9.716,77

İsrailli muhalefet lideri: ABD'den gelebilecek Yahudilere hazırlıklı olmalıyız

İsrail'deki ana muhalefet lideri İzak Herzog, ABD'de Yahudilere yönelik saldırılar yaşanmaya devam ederse İsrail'e göç yaşanabileceğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-01 14:32:22

İsrailli muhalefet lideri: ABD'den gelebilecek Yahudilere hazırlıklı olmalıyız

Sputnik'in haberine göre Siyonist Birlik Partisi lideri İzak Herzog, ABD'nin Philadelphia şehrindeki Yahudi mezarlığının tahrip edilmesi ve Yahudi toplum merkezlerine yönelik bombalı saldırı tehditleriyle birlikte yükselen anti semitik saldırılara ilişkin yorum yaptı.

ACİL DURUM PLANI ÇAĞRISI

Partisinin toplantısında konuşan Herzog, "Yahudi kardeşlerimizin İsrail'e toplu bir şekilde göç etmesi ihtimali için hükümeti hazırlıklı olmaya ve ulusal acil durum planı düzenlemeye çağırıyorum" dedi.

Yahudilere karşı son zamanlarda artış gösteren saldırılara yönelik müdahalede bulunmadığı için eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump hakkında ise Herzog, 'Amerikan hükümetinin bu olayı sert bir şekilde ortadan kaldırabilmek içi elinden geleni yapacağına inandığını' ifade etti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun lideri olduğu Likud partisi ise yaptığı açıklamada "Philadelphia Yahudi mezarlığına yönelik saldırı şok edici ve endişe verici. Kötülük ve nefret derhal durdurulmalı" demişti.

Haber Ara